I liga

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6603

I liga

Post autor: Boromir » 05 cze 2026, 21:53

Zygmunt-1 pisze:
05 cze 2026, 19:08
Dobra, sezon się skończył, więc krótkie pomarańczowo-czarne podsumowanie sezonu. W środę mi przyszło do głowy wieczorem żeby coś skrobnąć, wczoraj zapomniałem, a dziś włączyłem laptopa i lecimy z tematem!
Ja może nie tak obszernie ale do kilku spraw się odniosę.
Zygmunt-1 pisze:
Człowiek sezonu - Łukasz Becella
Zdecydowanie. Wiosnę poprzedniego sezonu miał przeciętną i utrzymaliśmy się ̶s̶i̶ł̶ą̶ ̶p̶r̶z̶y̶j̶a̶ź̶n̶i̶ słabością rywali. Gra była słaba, mentalnie było słabo, szyny były słabe.
Obrazek

Tu się nie ma co rozpisywać, zdecydowanie postawa trenera okazała się tu kluczowa. Ale tutaj wchodzi drugi bohater, cały na biało Dawid Arnd. Bo już w zeszłym sezonie pisałem tutaj tak:
Boromir pisze:
23 lut 2025, 14:10
Ciekawe jakby to dzisiaj wyglądało gdybyśmy wystawili bramkarza na boisko. Wszystkie trzy bramki na jego konto.
Boromir pisze:
10 kwie 2025, 10:11
Ja tylko chciałem dodać że Lenarcik to jest taki ręcznik jakiego w klubie dawno nie było.
Lenarcik bronił całą wiosnę. Były pytania. Były kontrowersje. Zmiana bramkarza to najlepsza decyzja jaką trener podjął przed sezonem.

Jednak jeśli miałbym wybrać piłkarza sezonu to dla mnie jednak Grić. Mam wrażenie, że to było takie przedłużenie trenera na boisku, podobny poziom zaangażowania i przenoszenie emocji na kolegów. Czasem aż za bardzo się odpalał. Nie był idealny, miewał szkolne błędy ale jak dla mnie był najlepszy.

Wyróżnienie dla Kozajdy, jak był zdrowy to przerastał pozostałych naszych bocznych obrońców o wieki. Po tym co wyprawiali czasem Tupaj i Tabiś oglądało się go z przyjemnością. Kapitalny transfer. Oby go nikt nie sprzątał w lato.
Zygmunt-1 pisze:
Zaskoczenie sezonu (zawodnik) - Mirosław Mazur
Dla mnie największym zaskoczeniem jest jednak postawa Roberta Mandrysza. Stary chłop, widział już w tym klubie lepsze i gorsze momenty. Ostatnie sezony bardzo słabe w wykonaniu całej drużyny, Roberta też. Ale jednak cały czas mu się chce i pokazuje profesjonalizm w 100%. My nie mamy linii pomocy takiej słabej ale Mandrysz jest jej pewnym liderem i zawsze zostawia zdrowie. Lider. Kapitan. Wielkie brawa za ten sezon.
Zygmunt-1 pisze:
Mecz sezonu - Chrobry vs ŁKS
Oczywisty wybór. Ale pomijając baraże i biorąc pod uwagę tylko fazę ligową IMO ten mecz z Grodziskiem u siebie. Niby tylko 3-0 ale to był nasz peak jeśli chodzi o ofensywę, ładnie, szybko z polotem. Powinno być ze dwa razy tyle.
Zygmunt-1 pisze:
Rozczarowanie sezonu - Kelechukwu Ibe-Torti
Bartlewicz IMO. Nie miałem dużych oczekiwań co do Tortiego, natomiast co do Bartlewicza miałem spore. A on nie dojechał przez cały sezon.

Fajnie się pokazaliśmy, było o nas głośno przez cały sezon a nie tylko z tego powodu że doczłapaliśmy do baraży. Mam wrażenie, że tej ekipy Mamrota i Ivana tak w kraju nie docenianio.

W następnej kampanii zadowolę się takim miejscem 6-10 :wink:

Wróć do „Polska”