Trwa Major w Kolonii, na razie średnie ekipy się wybijają w stage'u drugim (Spirit już awansowało do S3), wcześniej bolcowate ekipy wybijały się w parakanterstrajku na stage'u pierwszym (oglądając pojedyncze mecze to dawno czegoś takiego nie widziałem xD)
Z rzeczy istotniejszych z pierwszego etapu, Liquid z dwoma Polakami w składzie się niestety skompromitowało, jakieś randomowe drużyny oczywiście poodpadały, zostałem uraczony chińskimi derbami i jeden wniosek - nigdy więcej chińskich derbów oraz Ruscy i Ukraińcy oczywiście awansowali.
Na aktualnie trwającym stage'u drugim Gamer Legion z dwoma Polakami w składzie się niestety skompromitowało, Australijczycy z FlyQuest już odpadli, tabuny Rosjan i Ukraińców już awansowali.
Na Stage'u trzecim, który stratuje w czwartek zacznie się poważne granie, kończy się 21. czerwca, więc idealnie pod ominięcie części jakże fascynującej fazy grupowej MŚ.
Z zespołów rozstawionych mamy Vitality, NaVi, Aurorę, Falcons, Furię, MOUZ, Mongołów i Paravision.
Nie wiem jak się ułoży faza pucharowa, chciałbym żeby Turki z Aurory w końcu zaszli gdzieś dalej, bo czołowa drużyna, ale nie potrafią się na tych dużych turniejach zameldować się w najważniejszych etapach, kibicuję standardowo Vitality, ale tak patrząc na ten skład to zdziwię się, jeśli w finale nie będzie dwóch z trzech drużyn z grupy Vitality/NaVi/Spirit, no może Falcons jeszcze, ale oni pewnie standardowo dla siebie się zesrają.
Transmisja u Izaka.