Polskie stadiony

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 22 maja 2006, 22:26

Możemy podyskutować, ale to juz sprawy zaszłe, więc nie będziemy mieli za bardzo argumentów, chyba, że zarezeruwjemy sobie pół godzinki serfowania po necie w poposzukiwaniu materiałów ;). Ja żałuję, że nie mam wycinków z Gazety Krakowskiej, gdzie punkt po punkcie obalali stwierdzenia "Komisji Losującej". W każdym razie Kraków będzie prawdopodobnie pierwszym miastem w Polsce zamkniętym w pełni węzłem obwodnicy, komunikacja miejska nie pozostawia wiele do życzenia, bo można dojechac z dworca pod stadion w 15 min. Baza hotelowa w Krakowie jest jedna z najlepszych w Polsce, a zostaliśmy sklasyfikowani na szarym końcu i nie istotne jest co przedstawiły inne miasta na rok 2012, bo wpisać można wszystko, tak jak stadion Xlecia jako narodowy. I koronny argument, którym zasłaniała sie komisja, czyli stadion. Nie wpisaliśmy 35 tys. tylko 32 tys. i w związku z tym rzekomo Kraków nie spelniał wymogów UEFA. Uuuups, okazało się, że nie było żadnych wymogów :roll:. A o potencjale marketingowym Krakowa na przeciwko Poznania, to nie będę wspominał. Sam Kazimierz, ba nawet Nigel Kennedy ma większy :lol:. Zresztą akurat tutaj wypadliśmy na drugim miejscu. Co jest naprawdę zabawne, to doświadczenie w organizowaniu imprez masowych. Przedostatnie miejsce za milionowe msze na Błoniach, organizacje meczów eliminacyjnych m. in. z Realem Madryt, juwenaliów, Cracovia Maraton, derbów itp. podobnych cudów wianków.

Wróć do „Polska”