Świetnie, ale to nie pomocnicy są rozliczani z bramek. Może w mniejszym stopniu. Dobre podanie też trzeba wykorzystać.wyobrax sobie iż wiem, ze Reyes jest napastnikiem, grającym aktualnie na skrzydle. A wymieniająć pomocników, chciałem ci uzmysłowić, ze Hiszpania ma tak dobrych zawodników w pomocy, że oni tez moga strzelić bramkę.
Każdy też, mimo coraz większej uniwersalności, ma swoje zadania. Trzeba odciążyć nieco pomocników od strzelania bramek, od tego są napastnicy. Obrońcy za główne zadanie mają bronić. Wiadomo, że czasem przeprowadzą akcję w ofensywie, wiadomo, że i napastnik coś wyciągbnie wślizgiem, że i pomocniok strzeli bramkę, ale uniwersalność jest udręką, bo w konsekwencji w niczym nie jest się superdobrym. Chyba że się wszystko robi najlepiej. Po to są pozycje, wyznaczane, by zespół jakoś wyglądał.ale co z tego ? teraz nie ma piłkarzy, którzy moga tylko podawać, lub tylko strzelać gole, piłka się zmienia, Pomocnicy strzelają gole, napastnicy wracają pod bramkę się bramke
Mówiłem o szkielecie drużyny, to ty przesadzasz. Tak więc kogo byś wziąl na mundial, przy sporej odpowiedzialności za linię napadu? Kogoś by się ograł, mając dwóch napastników? No jak uważasz.może wszyscy trenerzy powinni brac piłkarzy na mundial za zasługi ?
z wielkiej imprezy piłkarskiej, na którą się czeka całe 4 lata, zrobiłaby się impreza, na której piłkarze staraliby się nadrobić ambicją słabą formę