W temacie Pogoni Szczecin, komentarz Alexa Haditaghi'ego:
"Odkąd przybyłem do Szczecina, widziałem pasję, dumę i miłość, jaką to miasto darzy Pogoń Szczecin. Ta więź jest magiczna i piękna. Widziałem też drugą stronę futbolu: szkodliwe plotki, fałszywe historie, anonimowe konta prowadzone przez hejterów, kilku nieuczciwych dziennikarzy z własnymi interesami oraz ludzi, którzy chowają się za fałszywymi nazwiskami, by szerzyć negatywne nastroje i zamęt.
NIE powinniśmy pozwalać anonimowym tchórzom, fałszywym kontom ani ludziom z osobistymi motywami decydować o przyszłości tego klubu. Jeśli ktoś nie ma odwagi podpisać się swoim prawdziwym imieniem pod tym, co mówi, to jego słowa są bezwartościowe i nie powinny mieć żadnego znaczenia. Klub Pogoń Szczecin jest większy niż plotki. Jest większy niż zgiełk. Jest większy niż ludzie, którzy chcą uwagi i negatywnych emocji zamiast postępu.
Piłka nożna kobiet była dla mnie ważna od pierwszego dnia w Pogoni Szczecin i pozostanie ważna do ostatniego dnia w tym klubie, kiedy by to nie było. To nie jest projekt poboczny. To nie jest program-symbol. To poważna i ważna część naszej organizacji piłkarskiej.
Piłka nożna kobiet ma znaczenie, ponieważ Szczecin zasługuje na klub, który reprezentuje wszystkich. Ma znaczenie, ponieważ młode dziewczyny w tym mieście powinny mieć możliwość marzeń, rywalizacji, wygrywania i widzenia jasnej ścieżki od akademii do najwyższego poziomu. Ma znaczenie, ponieważ sport ma moc budowania pewności siebie, dyscypliny, przywództwa, odwagi i dumy. Silna drużyna kobiet jest dobra nie tylko dla Pogoń. Jest dobra dla miasta, dla rodzin, dla młodych dziewcząt i dla społeczeństwa.
Bezpieczeństwo, zdrowie, godność i dobre samopoczucie naszych zawodników są dla nas niezwykle ważne, zwłaszcza naszych zawodniczek. Nie będę teraz publicznie komentować spraw wewnętrznych, ale podjęliśmy ważne decyzje i wprowadziliśmy zmiany, które naszym zdaniem leżą w najlepszym interesie Pogoni Szczecin jako organizacji oraz naszych zawodników.
Rozpoczęliśmy również proces prawny przejęcia wszystkich udziałów w spółce zajmującej się piłką nożną kobiet od poprzednich i innych udziałowców. Stworzyliśmy silną radę nadzorczą. W ciągu najbliższych 10 dni ogłosimy naszego nowego trenera. Jest to osoba o ogromnym i znakomitym renomie w piłce nożnej kobiet, z ogromnym doświadczeniem i poważnym dorobkiem. Trener o poważnym znaczeniu dla polskiej piłki nożnej.
Zidentyfikowaliśmy również kilka doskonałych zawodniczek, które chcemy włączyć do obecnego składu. Nasze ambicje są jasne. Zamierzamy zbudować drużynę kobiet, z której cała organizacja i całe miasto Szczecin będą mogły być dumne.
Drużynę, która walczy o Puchar Polski. Drużynę, która walczy o mistrzostwo Polski.
Drużynę, która reprezentuje nasze barwy z dumą, dyscypliną, odwagą i walecznością.
Chciałbym podziękować naszym kibicom, którzy wspierali drużynę kobiet. Wasze wsparcie ma znaczenie. Te zawodniczki zasługują na szacunek, zachętę i wiarę. Mam nadzieję, że wsparcie to będzie trwało i rosło, ponieważ to, co budujemy, zasługuje na pełne poparcie tego miasta. Dziękuję również naszym zawodniczkom, które grały dla nas w zeszłym roku.
Nasz cel w piłce nożnej kobiet jest bardzo jasny: sukcesy w mistrzostwach Polski i sukcesy w Europie w przyszłości."
Czytając pomiędzy wierszami wychodzi na to, że Pogoń wzbogaci się o akademię dla dziewcząt oraz poważną przebudowę i wzmocnienia kadry.