Czego obecnie słuchacie?

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 212

Czego obecnie słuchacie?

Post autor: Samuraj » 15 cze 2026, 2:13

Sh00t pisze:
15 cze 2026, 2:07
AI powinno być zapomniane, a nie brane pod uwagę jako urozmaicenie. Niestety, to się nie stanie. Będzie tylko gorzej pod tym względem. Znam producentów muzycznych, którzy się już nawet nie starają, bo przecież zrobi za nich AI. Najgorszym przykładem ze świata np. rapu jest kpsn, który sprzedawał ludziom gotowe bity robione przez AI 🤦‍♂️ frajer totalny. Ogłosił zakończenie kariery nie tak dawno temu xD
No cóż, AI to duże uproszczenie i to nie dotyczy tylko muzyki ale też lubiane przeze mnie gry gdzie coraz częściej AI jest wykorzystywane na ten moment głównie do konceptów lub grafik, ale to będzie się rozwijać, tak samo w muzyce i niestety, na pewno samo AI wejdzie też do rzeczywistej muzyki... Ale czy ludzie narzekają dziś jakoś mocno na autotune? mnie on wkurza strasznie i nie jestem w stanie go słuchać a jednak jest dziś bardzo często wykorzystywany a to nic innego jak korekcja wokalu. Mimo wszystko ludzie tego słuchają i uznają już to jako coś normalnego... Randomowy youtuber dzięki temu może być rasowym wokalistą.

Technologia już od dawna weszła do muzyki w takiej czy innej formie, zobaczymy jak bardzo AI w to wejdzie.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”