Polityka za granicą

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1398
Kibicuję: od czasu do czasu

Polityka za granicą

Post autor: Zygmunt-1 » 19 cze 2026, 0:54

venomik pisze:
18 cze 2026, 23:51
Też mnie to zaciekawilo. Jak pojawiła się cisza po moim pytaniu to przyszło mi do głowy, że ktoś zdąży odpowiedzieć przed nim i się po prostu podepnie pod odpowiedź. Teraz już sie nie dowiemy co by było... ale to w sumie bez wielkiej różnicy.
To zaciekawiło czy bez różnicy? Zdecyduj się, bo jak sam nie ułożysz myśli we własnej głowie to trudno będzie dyskutować :)

Fajnie, że poświęciłeś sporo czasu na swój wpis. Może nawet merytoryczny. Mogłeś ten wieczór spędzić inaczej, posłuchać Zacznij od Bacha, nadrobić mundialowe zaległości lub cokolwiek innego. To pokazało, że mój wpis, mimo, że niezbyt długi, został Ci w głowie i o nim myślałeś. Fajnie, bo od tego jest forum dyskusyjne. Może trafiłem na jakiś Twój czuły punkt, nie wiem, jesteś bardzo anty-Rosja, bardzo pro-Ukraina, może lubisz Śmiszka - fajnie, że wywiązała się z tego dyskusja :spoko:

Generalnie chodziło o jedną, wydawać by się mogło, łatwą do pojęcia rzecz. Wytłumaczę więc, bo niewiele osób zrozumiało, a ta która zrozumiała i się odezwała to została określona adwokatem. Jest późna godzina, więc chłopaczki przewracają się na drugi bok, a rozmawiają dorośli.

Krzysztof Śmiszek jest posłem Parlamentu Europejskiego. Osobą publiczną. Uważam, że dodawanie w swoich mediach społecznościowych zdjęć, które pokazują efekt jakichkolwiek ataków i działań wojennych jest nie na miejscu. Z tego co się orientuję pan Śmiszek nie jest Ukraińcem, nie jest więc stroną konfliktu (tak, zaraz ktoś napisze, że Ukraina broni Europy przed Rosją i powinniśmy być jej wdzięczni - nie musicie tego pisać, napisałem za Was). Nie trzeba być detektywem żeby zauważyć jaki miał być wydźwięk tego wpisu. Fakt jest taki, że pan Śmiszek cieszy się, że na stolicę europejskiego państwa przeprowadzono nalot i efekty tego nalotu, widoczne na zdjęciach, publikuje w swoich mediach społecznościowych. Nawet jeśli cieszy się w głębi duszy to pewne rzeczy powinien zostawić dla siebie. W ramach przyzwoitości. A jak już chciał dodać taki wpis to mógł napisać kilka zdań, zrobić to bardziej merytorycznie, w mądrzejszy sposób. Zamiast tego dał emotkę jak nastolatek na instagramie.
venomik pisze:
Mi się bardzo podoba świadomość, że druga armia świata podczas trzydniowej operacji wojskowej trwajacej czwarty rok przepuszcza atak pięciu dronów na rafinerie przy stolicy, a w necie pojawiają się głowy 'O nie, proszę się z tego nie cieszyć'. Zapewne od...
Wszystko jak krew w piach, jak u Miauczyńskich :angry2:

No ale dobrze, zacznijmy od nowa. Krzysztof Śmiszek jest posłem Parlamentu Europejskiego. Osobą publiczną. Uważam, że dodawanie w swoich mediach społecznościowych zdjęć...
venomik pisze:
... obroncy konserwatywnych wartości - bo chyba nic się nie zmieniło, żę jak w temacie politycznym ktoś nagle zaczyna coś pisać o penisach, seksie analnym albo odbycie to prawie zawsze będzie to obrońca konserwatywnych wartości?
Bo jednak lepiej o tym pisać niż praktykować :wink:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”