Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1994
Kibicuję: Manchester United

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Mr.Chris » 19 cze 2026, 9:03

1234 pisze:
19 cze 2026, 8:50
Wam też na FB wyświetlaja się jakieś randomowe grupy do których nie należycie i fanpage których nie obserwujecie z ich reklamami? Chyba czas odinstalować to gówno bo coraz mniej treści które mnie interesują a coraz więcej takiego czegoś:
To już się dzieje od lat, gdyby tego nie robili, to byś oglądał te same posty non stop, bo jest coraz mniej i mniej kontentu. Jeżeli wkurwia Cię to, że pokazują Ci coś czego nie lubisz, to można z tym względnie łatwo walczyć:

1. Krzyżyk w prawym górnym rogu przy każdym poście, którego nie lubisz -> preferencje dotyczące materiału (wybierz temat i pokazuj mniej) -> przestań wyświetlać autora przez 30 dni. Facebook dostosuje algorytmy
2. Gdzieś w opcjach (ale gdzie to sam musisz znaleźć, bo ja za chwilkę wychodzę :P ) masz opcję przejrzenia wszystkich tematów, które są wybierane pod algorytmy i możesz dostosować wszystko co chcesz za jednym zamachem.

Być może są jeszcze inne sposoby, ale ja znam przede wszystkim te dwa. No i oczywiście FB zawsze będzie coś pokazywał, więc jak przy wszystkim zaznaczysz, że Cię nie interesuje, to nie spowoduje, że będzie wyświetlał tylko znajomych i obserwowane :P

Edit: nawet jak to zrobisz, to od czasu do czasu może trafić się jakiś post mający coś co lubisz i coś czego nie lubisz, całkowicie nie da się wyplenić niechcianej tematyki, ale można ją mocno ograniczyć.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2026, 9:05 przez Mr.Chris, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Hyde Park”