Wasze samochody

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6262
Kibicuję: 4rsenal

Wasze samochody

Post autor: sickstick » 19 cze 2026, 10:19

Moja mama wzięła w 2018 Skode Citigo z salonu to wręcz się zaśmiałem jak zajrzałem do środka, surowo jak w szałasie - radio z nagłośnieniem jak ze starego telefonu i 4 kratki nawiewowe. Mniej-więcej w tym samym okresie kupiłem sobie Punto z 2013 (faktu używka, ale dałem 1/4 tego co mama za Skode) które do polski trafło od włocha przez Niemcy i w środku zastałem np nagłośnienie harman kardona (ciężko mi się teraz będzie przestawić na auto z gorszym nagłośnieniem) czy nawiewy z klimty dosłownie z każdego miejsca (a że rurka z klimy okazał się przegnita i musiałem wydać 1500zł na nową to szczegół ;p ). Ponadto silnik twinair który w przedziale 30-80km/h robi z auta wyścigówkę (na wyższych prędkościach już słabiej ;p ) co sprzyja mojemu dynamicznemu stylowi jazdy po mieście ("no ile będziesz zjeżdżał z tego ronada pedale?!?!?"), no trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno.

Pół roku temu wziąłem dla żony Dacie Sandero 2025 w leasing (w sensie ja jej dołożyłem 10k, resze sa sama płaci) to jakiś tam pseudo luksus jest (dojebana klima, podgrzewane siedzenia, tablet pokładowy) ale też na pierwszy rzut oka wygląda dość surowo.

Wgl mam wrażenie że auta sprzed 10-15 lat miały o wiele lepszy design kokpitów, w dzisiejszych czasach jest jakiś dziwny minimalizm - tablet na środu, a poza tym bida jak w maluchu.

Wróć do „Hyde Park”