Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4456
Kibicuję: AC Milan

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Eyesmon » 21 cze 2026, 17:21

sickstick pisze: ↑
21 cze 2026, 16:55
Eyesmon pisze: ↑
21 cze 2026, 15:41
Zrobiłbym jak w Skandynawii

Nauczyciel jest w pracy 40h w tygodniu. 8h dziennie. Np 8-16 albo 10-18

W tych godzinach ma lekcje, sprawdza sprawdziany, przygotowuje sie do lekcji itd, ma wywiadówki (stąd czasem do tej 18). 26 dni urlopu i tyle
I oczywiscie możliwość zwolnienia kogos kto jest słaby i znęca sie nad uczniami a nie ze chroni kogos takiego KN
Czyli uważasz że nauczyciel powienien siedzieć w szkole w czasie wakacji kiedy nie ma w niej dzieci, a potem wybrać 26 dni urlopu w czasie roku szkolnego? :rotfl4: Gratuluję pomysłu :beer:
Ponadto widać że nie masz pojęcia o trudnościa związanych np z układniem planu lekcji (fajnie brzmi "powinien pracować od 8 do 16") - tym bardziej jeśli dorzucimy do tego proponowane przez ciebie 26 dni urlopu do wybrania w roku szkolnym, zaś tekst o możliwości zwolnienia pokazuje że nie masz też pojęcia o trudnościach kadrowych (nikt obecnie nie chce pracować w szkole, bo początkujący nauczyciel zarabia mniej niż na kasie w biedronca a robota znacznie gorsza).

Co jeśli rodzice pracują do tej 18 co pokrywa się z proponowanymi przez ciebie stałymi godzinami pracy? Taki rodzic przez cały rok ani razu nie będzie miał okazji zajrzeć do szkoły (wywiadówki itd), czy może nauczyciel będzie go miał obsłużyć w swoim wolnym czasie?

Co rozumiesz przez ułatwienia w zwalniania "nauczyciel znęcających się" ? W sensie że jak rodzic będzie niezadowolony że jego dziecko dostało 2 to rzuci że naucziciel się znęca z miejsca zwolnienie? Szczególnie w czasach kiedy masa rodziców tak robi (żyjemy w czasach skrajnie patologicznych rodziców)

Gratuluję pomysłu totalnego rozjebania szkolnictwa :beer:
Stary ale ty nie podejmujesz dyskusji tylko atakujesz inne pomysły niż "święte krowy w bance" to o czym my gadamy

Moja corka właśnie pisała maturę i mam dosc świeże spojrzenie jej i jej przyjaciół jak wyglada obecnie poziom kadry nauczycielskiej wiec daruj sobie. Nie o wystawienie 2 mi chodziło

Co do godzin jak napisałem mogą być 10-18 albo i 12 - 20 w dniach kiedy są np wywiadówki. Ważne żeby go bylo realne 8h a nie pensum 18h w tyg i wieczne narzekanie że mam tyle pracy w domu....

Co do urlopu nie napisałem ze w roku szkolnym ale ogólnie 26 dni JAK KAZDY INNY.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”