Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4308
Kibicuję: AC Milan

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Eyesmon » 21 cze 2026, 22:25

Nie Sick. Ja napisałem ze ja akurat nie mam problemu z urlopami ale znam wiele osób w tym moja Karo (pielegniarka) które muszę w styczniu podać urlopy na cały rok więc argument "inni biora kiedy chcą a biedni nauczyciele.mogliby brac tylko w wakacje" umiera (Clon też dał takie przykłady)

Po 2 Ty naprawdę traktujesz to personalnie bo masz mamę czy siostrę nauczycielkę? Ile Ty masz lat? 15?

To chodzi o zmiany systemowe nie dlatego ze Eyesmonowi sie nie podoba ze ktos ma lepiej (mi akurat naprawdę jest dobrze i wątpię żeby jakikolwiek nauczyciel w tym kraju miał.lepiej) tylko dlatego ze mamy pewnego rodzaju solidarność spoleczna na którą sie panstwo umawia z obywatelem.np ze za składkę zdrowotna da mu okreslona usługę medyczna a za podatki da mu określoną usługę szkolna dla jego dzieci

I w sytuacji która mamy czyli mega dziury budżetowej trzeba pewne rzeczy zmienić bo te rozdawanie tylko poglebi problem. To nie jest mój personalny atak na nauczycieli bo nie wiem w 4 klasie mi jakiś matematyk dał 3 zamiast 4 tylko próba porozmawiania na poziomie nad problemem nierówności obywateli wobec państwa w tym przypadku sektora prywatnego który ciągle dostaje w dupe żeby zadowolić sektor budżetowy

Spójrz poza pryzmat - mam w domu nauczycielkę to muszę bronić tego układu

Ja np miałem mamę lekarza i jakoś nie mam problemu żeby krytykować te środowisko

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”