Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6326
Kibicuję: 4rsenal

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: sickstick » 22 cze 2026, 8:18

cloner pisze:
21 cze 2026, 22:27
Eyesmon pisze:
21 cze 2026, 22:25
Spójrz poza pryzmat - mam w domu nauczycielkę to muszę bronić tego układu

Ja np miałem mamę lekarza i jakoś nie mam problemu żeby krytykować te środowisko
Mój ojciec był górnikiem, sporo kumpli u nas w PB też, a osobiście jestem za odebraniem tych wszystkich dodatkow 13, 14 i [ch**] wie czego jeszcze.
Pół mojej rodziny jest górnikami i też jestem za odebraniem im wszystkich dodatków, więc argument "mam kogoś takiego w rodzinie to go bronię" jest tutaj mocno nietrafiony. Wiem od środka jak to wygląda w górnictwie, wiem od środka jak to wygląda w szkolnictwie, więc potrafię na obie sprawy spojrzeć indywidualnie.

@Eyesmon krótko - napisz w jaki sposób reformy które zaproponowałeś poprawią sytuację polskiego szkolnictwa? Wypisałem ci czarno na biały argumentację, że nie tylko nic nie poprawią, ale jeszcze będą się wiązały z koniecznością zwiększenia budżetowania na oświatę. Więc poza "ja nie mam więc oni też nie powinni mieć" twoje reformy nie mają zupełnie żadnego sensu.
Eyesmon pisze:
21 cze 2026, 22:25
Karo (pielegniarka) które muszę w styczniu podać urlopy na cały rok więc argument "inni biora kiedy chcą a biedni nauczyciele.mogliby brac tylko w wakacje" umiera (Clon też dał takie przykłady)
No i nauczyciele deklarują w styczniu że idą na urlop w czerwcu i jesteśmy w punkcie wyjścia ;)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”