Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: j1mmy » 22 cze 2026, 9:02

Eyesmon pisze:
21 cze 2026, 21:16
sickstick pisze:
21 cze 2026, 20:39
Eyesmon pisze:
21 cze 2026, 20:34
Ty żyjesz w bańce sick

" macie 26-28 dni urlopu do wybrania kiedy tylko macie na to ochotę" - moze u mnie ale w większości firm urlopy sie podaje w styczniu i nie ma tak ze sobie biorę kiedy mam ochotę. To tak nie działa niestety
W ty miejscu skontruję twoim argumentem który podałeś przy okazji tekstu o samochodzie służbowym, czyli - to indywidualne ustalenie szefa prywaciarza. Jak pracowałem na UOP w państwowej firmie, a wcześniej w telefonach, to mogłek wybierać urlop zgodnie z moimi preferencjami ;)

I Eyese tak na przyszłość - daruj sobie te presonalne wycieczki kiedy brakuje ci argumentów. Najpierw coś o jedzeniu leków, teraz o bańce. Od chłopa po 40stce chyba można wymagać poziomu, co nie?
sickstick pisze:
21 cze 2026, 20:39
Eyesmon pisze:
21 cze 2026, 20:34
Ty żyjesz w bańce sick

" macie 26-28 dni urlopu do wybrania kiedy tylko macie na to ochotę" - moze u mnie ale w większości firm urlopy sie podaje w styczniu i nie ma tak ze sobie biorę kiedy mam ochotę. To tak nie działa niestety
W ty miejscu skontruję twoim argumentem który podałeś przy okazji tekstu o samochodzie służbowym, czyli - to indywidualne ustalenie szefa prywaciarza. Jak pracowałem na UOP w państwowej firmie, a wcześniej w telefonach, to mogłek wybierać urlop zgodnie z moimi preferencjami ;)

I Eyese tak na przyszłość - daruj sobie te presonalne wycieczki kiedy brakuje ci argumentów. Najpierw coś o jedzeniu leków, teraz o bańce. Od chłopa po 40stce chyba można wymagać poziomu, co nie?

Ale to Ty ciągle masz ten sam argument - ze nauczyciele będą brali urlop w roku szkolnym a ja (i nie tylko ja) Ci pokazuje ze to tak nie wygląda w innych branżach

I jeszcze raz. Nie porównuj mojej korpo. Ona sama na siebie zarabia. Dyskusja byla o przywilejach tzw budzetowki
A szkoła nie zarabia, ale daje pracowników którzy zarabiają pieniądze na twoją korpo. Wojsko też nie zarabia a jest konieczne, podobnie strażacy, pomoc socjalna.

Kwestia urlopów w każdej firmie wygląda inaczej, zarówno w nokii jak i u mojego obecnego pracodawcy ludzie biorą 3 tygodnie urlopu z dnia na dzień i nikt niczym się nie przejmuje.

W szkole mojego dziecka jak zabrakło polonistki to latali to następstwami cały rok.

Generalnie szkoła to pracodawca, mówiąc językiem korporacji wszyscy jesteśmy akcjonariusziuszami ale zarząd ma to w dupie

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”