Komentatorzy

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 200
Kibicuję: Inter

Komentatorzy

Post autor: Matrixxx » 22 cze 2026, 22:27

fillion pisze:
22 cze 2026, 21:58
Święcicki tym darciem mordy, przegadywaniem i wstawkami rodem z gimnazjum jest asluchalny. Strasznie przehajpowany komentator. Natomiast jego reportaże, to klasa światowa.
Zdecydowanie jest przehajpowany. Nie zgodzie się, że jest asłuchalny - przynajmniej dla mnie. Święcicki to taki przerost formy nad treścią, jest bardzo inteligentny i mega elokwentny i moim zdaniem na tym jedzie. O ile komentatorsko jest dla mnie mimo wszystko ok, to jako ,,ekspert" wypowiada się dosłownie na temat każdej ligi, udaje, że wie wszystko, rozumie i generalnie na każdy temat ma opinię. Troszkę podjeżdża farmazonem. Szczególnie to dostrzegam kiedy np ja siedzę w jakimś temacie, wiem o co chodzi a potem wjeżdża Mati i pieprzy takie głupoty, że tylko się uśmiecham pod nosem.

Ogólnie nie wiem jak jest w innych krajach, ale w Polsce trochę jest tak, że prawie każdy komentator automatycznie robi w tych wszystkich programach o piłce za eksperta. Trochę to komiczne.

Co do eleven to uważam, że np Urban jest wybitnym fachowcem od niemieckiej piłki, najlepszym w Polsce. Na jego tle chłopaki od serie a wypadają nie to nawet, że słabo, co zwyczajnie zabawnie. Oni ci opowiedzą o tym kto tam gdzie poszedł na dyskotekę, o tym, że dane miasto jest fajne i warto odwiedzić, jakaś anegdotkę opowiedzą, ale czysto o piłce nie mają praktycznie pojęcia. Jakaś analiza taktyczna, nawet pobieżna nie ma racji bytu. Czy to jest wada czy zaleta, to już pewnie każdy sobie musi sam odpowiedzieć czego szuka podczas analizy meczu czy komentarza.

Wróć do „Hyde Park”