Dokładnie tak.sickstick pisze: ↑23 cze 2026, 10:06A ja uważam że świetna wymiana Heat, Bam-Gianis to zapewne najlepszy duet podkoszowy w lidze, uzupełnią skład jakiś kozakiem z free agency (LeBron musisz) i idą po finały.
Uważam też że fatalna wymiana dla Bucks, ostatecznie nie zdobyli ani żadnego innego allstrara tak żeby pozostać w grze na już (a ponoć Celtics oferowali Browna), żadnego bardzo wysokiego picku, pakiet graczy niezłych ale raczej bez potencjału na gwiazdę (25-letni talent Jaquez, zanim się przebudują to już zacznie się psuć, + Kalel Ware, czyli center który rzuca trójki ale nie broni). Myślę że za 5 lat wspólnie stwierdzimy że nie mają z tej wymiany praktycznie nic.
Miami w obecnym kształcie nie miało w perspektywie walki o poważne cele absolutnie żadnego sensu. Zrobili to co musieli zrobić by dać sobie szansę. W NBA nie ma żadnych pewników, oczywiście Giannis może faktycznie zaraz się okaże, że jest zdrowotnie po drugiej stronie rzeki. Ale Miami dali sobie szansę i to jest to co musieli zrobić. Do tego Portis to bardzo bardzo dobry zadaniowiec z trójką oscylujaca w granicach 40%. Osobiście jednak uważam, że dali o tego Jakucuonisa za dużo. Ale widocznie mają plan jak uzupełnić obwód, coś tam kasy do wydania im zostanie.
Bucks to pobojowisko, ciężko stwierdzić co tam się będzie dalej działo. 3 picki + swap, kilku młodych graczy. Jestem zdania, że teoretycznie to może być dobry deal. No tylko trudno ocenić czym mogą być te picki Miami za 5-7 lat.
Teraz tylko życzyć zdrowia Giannisowi i wschód będzie mocny jak nie pamiętam kiedy