Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 24 maja 2006, 20:00

fieldy pisze:oj maestro, nie m[url]ó, ze nie znasz polityki transferowej Wengera ? obojętnie jaka pozycja, 28 lat to juz wiek zaawansowany, Titi to wyjątek Razz
Wenger rozgląda się za młodziutkim bramkarzem, który przez rok mógłby jeszcze podpatrywać Jensa, nastepnie na kilka[nascie] sezonów stałby w bramce na Emirates

Pewnie, każdy zna jego polityke ;) Ale nie mów, że nie chciałbyś go zobaczyć w bramce Arsenalu (z resztą już powiedziałeś, że byś chciał :P ) Nikt by się na Wengera nie złościł ;) a i nawet jemu ciężko byłoby znaleść godnego konkurenta do bramki. Grałby lepszy, czyli Gigi :P ;) Aha i gratuluję zakupu Rosicky'ego. Ja też o nim marzyłem... od 2 lat :twisted: ;)
*_Zaza_* pisze:Własnie w tym rzecz że sie mylisz Maestro - bo jeśli Milan sprzeda Sheve - odpukać - to za takie pieniądze że kupi następce i zostanie jeszcze ... A jeszcze opcja taka że "nastepce przyjdzie w rozliczeniu" Druga sprawa to wcale nie musi odejśc Sheva by sprowadzili Buffon. Popszedni sezon też zakończyli na drugim miejscu w tabeli a była kasa [25 milionów] na Gilardino. Teraz jak znów maja na kogoś wydac to bedzie to bramkarz - tym bardzie jak Sheva nie odejdzie a za grosze zawita Gallas i Oddo - Kaladze tak gra na środku że mucha nie siada. Nie będzie potrzeba jakis wiekszych wydatków.

Może masz troche racji, ale zakup w jednym oknie Buffona, Zambrotty i ewentualnego następcy Shevy (nie licząc już innych zawodników) byłby kosztowny i bardzo trudny do zrealizowania :> Pytałeś gdzieś ile Juventus by chciał za Buffona... Myśle, że zaśpiewaliby ok 50mln. ale poszedłby najmniej za 35-40mln. tak myśle :] A jeszcze jak słyszymy o Emersonie... :P na razie to tylko gadanie, osobiście nie wierzę w taki pakiecik, ale kto wie... może się mylę :]

Oto fragment wypowiedźi Fabio Cannavaro:

“I was proud to be a Juventino and I still am. Serie B? I would have no problem playing in it. I have two years left on my contract and I want to respect it.”

Byłem dumny z gry w Juventusie i wciaż jestem. Serie B? Gra w Serie B nie byłaby dla mnie problemem. Mój kontrakt jest ważny jeszcze przez 2 lata i chcę go wypełnić.

channel4.com

Piękne by to było... :)

Wróć do „Włochy”