Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 24 maja 2006, 21:17

co prawda mam nikłe pojęcie o seriea, ale tyle za niego nie dostaną.
Właśnie dlatego tyle zaśpiewają :P
Nie wyobrażam sobie aby jakikolwiek bramkarz został zakupiony przez jakikolwiek klub za wiecej niż 30 mln, to jest chyba awykonalne.
Jakiś czas temu Juventus ponoć na 50mln euro właśnie wycenił Buffona. On sam do Juve z Parmy przyszedł za 32mln funtów (45-47mln euro :> ). Jego rynkowa wartość jest ogromna, teraz może nawet większa niż te 32mln, a przynajmniej porównywalna IMHO.
fieldy pisze:gra, jako gra, penwie nie. Ale czy Juve będąc w 2 lidze będzie w stanie utrzymac choć by kilkoro piłkarzy ? Miłośc do klubu, przywiązanie to jedno, ale chyba nikt nie uwierzy w to, że nagle piłkarze zgodzą się na 75% cięcia w pensji [tak sobie strzeliłem z tymi 75]
Hmm... wiesz, spora część składu i tak odejdzie. Do tej pory jak widać, chęć zostania zadeklarowali Canna i Alex tylko. Myślę, że z utrzymaniem nie byłoby problemu, bo w sumie nie róbmy z Juve takich biedaków, to tylko jeden sezon, a trzeba ratować co się da. Ważniejszą kwestią są chęci zawodników. Oczywiście cięcia na pewno są nieuniknione, ale 75% zdecydowanie przesadziłeś ;) Mam nadzieję, że Canna wie co mówi i nie rzuca słów na wiatr ;)
Chlopaczek pisze:Uwazam ze jesli zostaniecie zdegradowani to nie zaspiewacie tak ogromnej kwoty za Buffona.Jesli on dodatkowo nie bedzie chcial grac w nizszych klasach rozgrywkowych i poprosi o wystawienie na liste transferowa (albo skorzysta z klauzuli rozwiazania kontraktu jesli taka ma) to juz calkiem.
W sumie wiele zależy od tego, czy spadniemy. Ale jak wyżej -> Jego wartość jest ogromna, a dla nas będzie ważny każdy grosz. Do walki o niego zapewne włączy się kilka klubów, więc i cena może być spora ;) 50mln nikt nie da, ale tyle mogą chcieć działacze. Jak wiemy z doświadczenia, w praktyce nie będzie tak różowo na pewno. Wymieniona przeze mnie cena 35-40mln jest całkiem realna. Ba! Taka powinna być cena minimalna :twisted: I tak my na tym stracimy :P
ossy pisze:Aczkolwiek, dla mnie, jesli GiGi, Zambro, Nedved czy Thuram(o Alexie nie wspominam) pojdą do jakiego klubu z czołówki Serie A okażą sie zwyklymi dziwkami, szmatami judaszami...
:roll:

No coment [']

Wróć do „Włochy”