Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
herr_braun
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: herr_braun » 24 maja 2006, 22:53

Omg, panowie troche spokojnego i trzeźwego spojrzenia wam brakuje (mówię do części ofc). Za dużo paniki i protestów przewija się przez kraj. Ja rozumiem, 3 miechy temu kiedy był kompletny chaos, nic się nie działo, miech temu kiedy quasi pakt stabilzacyjny okazał się farsą. Ale teraz? Jest koalicja. Nie idealna na pewno, ale dziwię się odwąznym ocenom niektórych z was, zważywszy na fakt, że rząd naprawde w końcu wziął się do roboty czego syndromy można już odebrać, a czego efekty zobaczymy wkrótce (mam nadzieje). Mamy ministra rolnictwa buraka? Fakt, ale nie to jest najwazniejsze, mieliśmy już kupę buraków, którzy oprócz bycia nimi nic nie zrobili. Ten mam nadzieje zrobi. Nasza koalicja gospodarki nie uzdrowi, nie ma co się łudzic. Ale powyjaśnia różne afery w skutek których odpływały i będą odpływać, jesli się z tym porządku nie zrobi, ogromne ilości kasy, czego nie załata nawet najlepszy system podatkowy. Licze też, i oceniam to na realne, poprawę w szkolnictwie i służbie zdrowie i przed wszystkim w sądownictwie i policji. To ten rząd jest w stanie zrobić, nie ma co do tego wątpliowści, podobnie jakdo tego, że są to sprawy wazne i naglące.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”