Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
karollo89
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 75

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: karollo89 » 30 cze 2026, 15:50

Turcja jest zajebista. Rok temu byłem tam miesiąc, teraz planuję minimum dwa. Listopad/grudzień, niemal pusta plaża i kąpiel w morzu, aż nie mogę doczekać się nadejścia jesieni. W styczniu mam w planach jeszcze podróż na Filipny, ale gdyby nie fakt, że jedziemy tam zajebistą ekipą, to mógłbym ten czas spędzić w Turcji. Relatywnie blisko, pyszne, owoce, warzywa, sery, oliwki, ryby, owoce morza, wszystko. Bardzo dużo przyjemności sprawiają mi wyjścia na tamtejsze bazary. Praktycznie codziennie spędzałem czas na plaży, ale oprócz tego zwiedziłem też Tazi Kanion, Małą Kapadocję i Selge, a także pływałem statkiem po Zielonym Kanionie. Wszystko do dwóch godzin od miejsca zamieszkania. Teraz piasek i morze, a za chwilę kanion i góry. Dodatkowo atrakcyjny dla mnie jest fakt, że w odległej przeszłości sporo się działo na tych terenach. Chociażby ślady Aleksandra Wielkiego, czy Starożytnego Rzymu, działają na wyobraźnię.

Oczywiście najpowszechniejszym sposobem zwiedzania Turcji są wczasy all-inclusive i świecący po oczach hotel. Jak ktoś lubi taką formę odpoczynku, to gdziekolwiek nie poleci, czas spędzał będzie podobnie. Dużo osób wpada w pułapkę i uważa, że trzeba polecieć bardzo daleko od domu, żeby podróż była interesująca, a poza fantastycznymi zdjęciami i opalenizną, nie przywozi z tego wyjazdu nic więcej.

Wróć do „Polska”