1/16 finału

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 119

1/16 finału

Post autor: Devourer » 30 cze 2026, 16:27

Tylko zerkałem w pracy, odpadnięcie Niemców sensacyjne, sądziłem że spokojnie wygrają ze 2 bramkami. Paragwaj o mało nie stracił awansu na tacy mają 2 karne przewagi, ale się udało. W zasadzie ich jeden mecz widziałem tylko - przegrany z USA, 2 kolejne tylko skróty, gdzie Turcja się nie popisała, a z Australią poszli na remis.

Holandia - Maroko nie było wiadomo, ale sądziłem, że Holandia będzie nieco lepsza, a jednak Maroko się dalej trzyma kolejny turniej - a ćwierćfinał jest już podany na tacy. Te karne masakra - który to już raz że biali strzelają, a czarni nie strzelają? Anglia na Euro, Arsenal w LM, Holandia teraz. Nie patrzyłem uważnie Niemców, ale tam chyba Tah nie strzelił ostatniego.

W sumie są jeszcze hity, WKS - Norwegia może być ciekawie, zespół z Afryki pokazał się z dobrej strony, wyglądaja lepiej niż Senegal, z kórym Norwegia wygrała o 1 bramkę. Bardziej prawdopodobne jednak, że Norwegia przejdzie, sądzę że bardziej są w stanie zachować zimną krew, zwłaszcza jak dojdzie do karnych :D.

Portugalia-Chorwacja - w zasadzie 50 na 50%, a CHorwacji MŚ lepiej idą, więc bardziej na nich bym stawiał.

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”