Ta ostatnia nieuznana bramka, mocno dyskusyjna, ciężkie do oceny. Gdyby gol został uznany, to nikt by nie mógł mieć pretensji. Dla dobra widowiska, ta dogrywka była by najbardziej adekwatna, ale ostatecznie gol nie został zaliczony i awans Portugalii. Tak naprawdę dla Hiszpanów będzie to pierwszy trudny mecz na tym mundialu, starcie z Portugalią będzie weryfikacją dla nich. Obie ekipy do tej pory grały tak naprawdę najtrudniejsze mecze z ekipami z Ameryki Płd. gdzie Portugalia grała z Kolumbią a Hiszpania z Urugwajem który grał w 10-tkę.
Teraz Portugalia miała weryfikacje swoich możliwości na świetnie dziś grających Chorwatach i pokazali, że stać ich na wygrywanie z mocnymi ekipami.
Jestem ciekaw meczu Portugalia vs Hiszpania, bo nadal mam duże zarzuty co do gry Hiszpanów mimo wygranej z Austrią 3-0... Austria w tym meczu nic nie grała i trudno ocenić siłę Hiszpanii. Czuję, że to będzie wyrównany mecz, ale cichym faworytem dla mnie jest Portugalia... Ale takie dwie reprezentacje już spotykają się na fazie 1/8 finału...