Wyglada na to, ze:
- astronomiczne zarobki mlodego rezydenta jako koordynatora SOR (takze w innym szpitalu)
- salonik VIP gdzie poza jakakolwiek kolejnoscia przyjmowani byli politycy KO i ich rodziny
- bledy rezydenta, ktore kosztowaly zdrowie a moze nawet zycie pacjentow
- szczucie na sygnaliste
- ignorowanie kolejnych lekarzy potwierdzajacych wersje sygnalisty
- wykorzystywanie zwlok w prosektorium do prowadzenia social media
- wykorzystywanie prosektorium do krecenia filmow kosztem osob identyfikujacych zwloki
- podrabianie kart zgonow
- nagabywanie na korzystanie z konkretnych firm pogrzebowych
- pojawiaja sie tez historie o zbeszczeniu zwlok w przypadku gdy ktos nie chcial skorzystac z uslug proponowaje firmy pogrzebowej
To jeszcze nie jest koniec listy, a i tak nie wiem czy czegos nie pominalem.
Dodajmy, ze to tylko jeden szpital, wiec mozna zalozyc ze to czubek gory lodowej swiadczacy o tym jaka skala patologii jest w naszej sluzbie zdrowia. Trudno sie potem dziwic, ze nie ma pieniedzy na zabiegi ani terminow na ich przeprowadzenie skoro szpitale tak funkcjonuja.
Politycy KO powinni wyslac paczke dobrego snusu do prezydenta, bo przez ta awanture z orderami temat chwilowo nie byl tak grzany jak powinien byc, ale to i tak nie ucieknie, dostali chwile wytchnienia.
Nie da sie w nieskonczonosc odpowiedzialnoscia obarczac ludzi niezwiazanych z polityka i nie przyznawac sie do znajomosci z Kacprzykiem. Wyszedl z tego kabaret bezczelnosci, a takie piekne byly obietnice wyborcze, zeby na koniec skonczyc w jeszcze wiekszym gownie niz poprzednicy.
Dzisiaj tez konferencja prasowa Trzaskowskiego i Tuska. Czy dymisja Trzaskowskiego i ministra zdrowia bedzie miala miejsce? To jest minimum na te chwile, choc wedlug mnie to sie moze skonczyc podobnie dla rzadu jak Sowa.
Ma swoj czas pan Slowik i Kanal Zero. W tym wszystkim podoba mi sie sposob rozgrywania calej tej sytuacji. Nie wypuscili wszystkiego na raz, tylko stopniowo dawkuja pozwalajac wyszalec sie kolejnym politykom (pozdro Arlukowicz) gdzie te wypowiedzi brzydko sie starzeja. Czekam na kolejne odcinki, bo zapowiedz w tym tweecie jest jasna:
A najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, ze domino ruszylo kiedy jakis totalny no-name z nudow przegladal oswiadczenia majatkowe i wpadl na dokumenty Kacprzyka. bez tego calej tej historii by nie bylo, kanal zero tez nie mialby tego swojego momentu wlasnie teraz.