Zaluje, ze nie mam tyle czasu zeby sie bawic w sprawdzanie oswiadczen majatkowych. Wiem, ze sa ludzie ktorzy sie tym zajmuja i zadaja niewygodne pytania, takze w kontekscie aktywnosci politycznej, ale tutaj cala robote zrobil Slowik i wspomniany no-name z twittera ktory z nudow przegladal oswiadczenia majatkowe radnych Warszawy. Wiekszosc osob skupia sie raczej na poslach
Ta liste trzeba bedzie aktualizowac, bo w miedzyczasie pojawila sie kolejna informacja, ze wspomniany Kacprzyk, ktorego Arlukowicz nie zna choc wspieral go w kampanii wyborczej, pracowal na SOR w strefie czerwonej bez nadzoru. Oczywiscie nia mialbym pojecia co to znaczy, ale na szczescie ogladalem The Pitt wiec moge sie wypowiedziec, ze to skandal i chyba nikt z nas nie chcialby byc ratowanym przez kogos takiego.
https://zero.pl/news/czerwona-strefa-so ... ia-zero-pl
Ale wyglada na to, ze tonacy brzytwy sie chwyta. Chwilowymi kozlami ofiarnymi zostali v-ce prezydenci:
urocze jest to ostatnie zdanie.- Dzisiaj na moje ręce wpłynęły rezygnacje od pani prezydent Renaty Kaznowskiej i pani prezydent Aldony Machnowskiej-Góry - poinformował Rafał Trzaskowski podczas piątkowej konferencji prasowej. Prezydent Warszawy odniósł się w jej trakcie do afery wokół Warszawskiego Szpitala Południowego.
Rafał Trzaskowski podczas piątkowej konferencji odniósł się do afery wokół Warszawskiego Szpitala Południowego funkcjonowania miejskich spółek.
Prezydent Warszawy ogłosił jednocześnie zmiany, do których doszło w stołecznym ratuszu. Ze słów polityka wynika, że na jego ręce wpłynęły rezygnacje od jego zastępczyń - Renaty Kaznowskiej i Aldony Machnowskiej-Góry.
- Przyjąłem je. Chcę od razu zaznaczyć, że nie rozstrzygam o żadnej winie - powiedział Trzaskowski.
No to czekamy co dalej wyjdzie na swiatlo dzienne.
I cos mi sie wydaje, ze warto te nazwiska zapamietac i za jakis czas sprawdzic jak sie potoczyly ich dalsze polityczno-zawodowe losy, tj. w ktorej spolce miejskiej/panstwowej zalicza miekkie ladowanie. Tak jak niedawno marszalek pirat drogowy odnalazl sie w jednym z...szpitali