Premier League 2026/2027

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 605

Premier League 2026/2027

Post autor: Tennessee » 03 lip 2026, 13:10

Matrixxx pisze:
03 lip 2026, 11:34
Panowie od angielskiej piłeczki - Chalobah być może do Interu. Napiszecie mi coś o nim ? Ogólnie jaki to profil obrońcy, czy może grac jako centralny w trójce obrońców i czy generalnie nadaje się na solidne/dobre granie. Wiek taki, że dużo jeszcze przed nim, gra w tej Chelsea mimo wszystko sporo, nie wiem czy z konieczności, ale jednak gra. Byłbym wdzięczny za kilka zdań o tym delikwencie.
W Chelsea jak zwykle było dużo problemów zdrowotnych, więc ciężko stwierdzić ile by grał gdyby wszyscy zawodnicy byli w pełni zdrowia, zapewne trochę mniej bo Chalobah nie jest tak ogólnie najlepszym obrońcą The Blues. Nie jest oczywiście jakimś kasztanem, jest powiedzmy przyzwoity, tak po prostu ok, może nawet więcej.

Trevoh Chalobah generalnie zaczynał karierę jako obrońca ale był również pomocnikiem, także nie ma jakiegoś problemu z kontrolą piłki i czuje się dobrze w drużynie która preferuję rozgrywanie od tyłu. Jest zdecydowanie wszechstronnym obrońcą, gra w systemie z czwórką jako prawo środkowy, albo nawet prawy obrońca, ale to raczej od biedy. Natomiast w Palace na wypożyczeniu grał bardzo dobrze i grał wówczas w systemie z trójką obrońców, jako ten prawy, gdzie drużyna grała szeroko, co momentami przypomina takiego udawanego prawego obrońcę. Jako centralna postać raczej bym go nie rozpatrywał.
Jest wysoki, coś tam w powietrzu powalczyć potrafi, nie jest natomiast typem agresywnego zawodnika, jest zdecydowanie bardziej do współpracy niż do napierdalanki. Oczywiście popełnia błędy, czasami odlatuje i wygląda jakby nie wiedział gdzie się znajduje, ale nie jest to regułą.
Ja generalnie oceniam gościa pozytywnie, top obrońca to nie będzie, potencjał posiadał jako wychowanek Chelsea trochę większy niż to co teraz pokazuje, taka moja opinia, miał słabe momenty teraz jest ok. Trzeba jeszcze pamiętać, że cała Chelsea to trudne miejsce do gry w piłkę w ostatnich latach, więc to, że radzi sobie ok jest na większy plus niż w normalnych okolicznościach.

Wróć do „Anglia”