1/16 finału

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 139

1/16 finału

Post autor: Devourer » 04 lip 2026, 8:12

W pracy tylko zerkałem te mecze na telefonie, pierwszy miałem obejrzeć skrót a zamiast tego załapałem się na dogrywkę i karne. Z tego co widziałem to Egipt był lepszy s końcówce, bardziej zdeterminowany żeby uniknąć karnych, ale mimo wszystko je wygrali i nie pomogła Australii zmiana bramkarza.

Drugi mecz zaczął się mizernie, bo golu sądziłem że Argentyna będzie spokojnie kontrolować mecz, a dała sobie strzelić bramkę, sporą sensacja że doszło do dogrywki, nawet nie było babola w doliczonym czasie gry. Dogrywka też dość sensacyjna, bo dwukrotnie wyjście na prowadzenie nie dało spokoju Argentynie i w ostatnich minutach to była już trochę obrona Częstochowy. Szkoda oczywiście Wysp Zielonego Przylądka, ale mentalnie to tym występem zabili większość drużyn na tym mundialu.

3 mecz - szybkie prowadzenie Kolumbii i z tego co zerkałem dość jednostronny mecz faworyta mimo wyniku tylko 1:0. Nawet w doliczonym czasie gry ostanie minuty Ghana nie potrafiła nic zrobić, bardziej yk Kolumbia chciała drugiej bramki.

Ale ogólne podsumowanie 1/16 - mimo sensacyjnych przebiegów awansował ten kto miał awansowac. Tylko 3 pary były wyrównane, że ciężko było wspazax faworyta i tam były 2 karne i jedno 2:1 przy kontrowersjach. Na 13 pozostałych doszło tylko do jednej niespodzianki i to na żyletki po rzutach karnych. Trochę mało, w kolejnej fazie może beda jakieś niespodzianki.
Azja wyeliminowana, Afryka przetrzebiona, prawie połowa z 16 zespołów, które zostały to zespoły z Europy.
Z potencjalnych czarnych koni zostały juz tylko Norwegia, Szwajcaria, Kolumbia, USA i Meksyk. Fajnie jakby ktoś z nich chociaż ten półfinał zrobił.

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”