Have a Nice Death to o dziwo naprawdę kawał dobrej gry która łączy elementy metroidvani i roguelike'a. Miałem od dawna na liście życzeń na steamie tą grę i zawsze jej cena była zaporowa, bo 90 zł to dużo jak na taką gierkę. Nawet obecnie będąc na promocji letniej ta gra na steam kosztuje 32 zł. Na instancie kupiłem ją za 9,40 zł
Seven z kolei to skradankowy RPG od polskiego studia który stworzył później takie gry jak The Thaumaturge czy remake Silent Hill 2 albo obecnie pracują przy remake Wiedźmina 1 a nawet skrobali przy Baldurs Gate 3. Po prostu trzeba mieć tą grę w bibliotece, zwłaszcza, że to dobra pozycja kupiona za raptem 9 zł cena na steamie to ponad 20 zł.
Lysfanga przy przeglądaniu i szukaniu fajnych gier mnie skusiła swoim stylem przypominającym Hadesa. Nie przepadam wielce za rouglike'ami, ale przy Hadesie bawiłem się świetnie, a jeśli mogę dostać grę hack and slash z elementami RPG w stylu Hadesa? czemu nie, dałem za to raptem 4 zł a na steamie można tą grę kupić na letniej promocji za nie całe 9 zł. Normalnie kosztuje 85 zł.
Eastern Exorcist to moja fanaberia, spodobał mi się gameplay a gra kosztowała nieco ponad 4 zł. Jest to side-scroller z elementami RPG który się taguje jako soulslike, za taką cenę jestem w stanie to wypróbować, na steamie ta gra kosztuje 40 zł.
Dishonored 2 chyba nie trzeba przedstawiać, kupiłem tą grę za 12 zł a na steamie kosztuje przy letniej promocji 24 zł.
Ogólnie zapłaciłem 55 zł za 7 gier które przy letniej promocji na steam kosztują łącznie 154 zł.
Sam kupiłem na instant gaming dodatkowo z kodem promocyjnym
Warto zaznaczyć, że w większości są to indyki, czyli gry niskobudżetowe, chyba tylko Dishonored 2 się do tego nie zalicza. Myślę, że fajny zakup i do kawy chętnie sobie sprawdzę te gierki.
Teraz kiedy są letnie wyprzedaże, to nawet fajnie zrobić sobie research gier i znaleźć twoim zdaniem jakieś perełki za grosze. Ja sobie wczoraj wieczorem przejrzałem ponad 100 stron na instancie w poszukiwaniu czegoś ciekawego za fajną cenę, no i wybrałem powyższe gry
Carrion - 10 zł na steam - Polski horrorek gdzie wcielamy się w stwora obcego pochodzenia, zrobiony w tj. pixel arcie. Bardzo dobrze przyjęty indyczek i mający obecnie ponad 60% obniżkę ceny.