Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6196
Kibicuję: 4rsenal

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: sickstick » 05 lip 2026, 15:12

Dziwnie się dyskusja rozwinęła. Ja uważam że każdy zawód trzeba szanować i właśnie to próbowałem wytknąć clonerowi, ale tradycyjnie odwrócono kota ogonem i okazało się że to ja nie szanuję zawodów innych ;) Bynajmniej, pracowałem w życiu jako telemarketer, pomocnik mechanika, murarz, płytkarz-kafelkarz, najwięcej czasu sprzedawca w komisie (coś jak cloner) i serwisant telefonów, obecnie klepię kod z domu na działalności, ponadto pochodzę z rodziny gdzie mama jest nauczycielem a żona psychologiem w szkole. Dlatego naprawdę rozumiem że każdy zawód ma swoje specyfikę, każdy wymaga innego nakładu sił, środków, psychiki. Dlatego podejście clonera który regularnie obraża inne zawody: nauczyciele mają zap*dalać tyle godzin co on, nie uwzględniając zupełnie różnej specyfiki ich prac, DDK nie wie jak wygląda praca normalnego człowieka bo prowadził działalność - to z całym szacunkiem brak szacunku.

Dlatego też zwróciłem uwagę clonerowi żeby spojrzał na siebie i np na fakt ile czasu w pracy faktycznie pracuje - bo ja przez prawie 5 lat wypełniałem ten sam zawód i pomijając zarobki, był to najfajniejszy zawodowo czas mojego życia. Co 15 min do 1h klient któremu trzeba poświęcić od 1 do 15 min, raz na 3 dni wklepanie dostawy i jej odebrania, a poza tym z tych 12h pracy zostawało średnio 7h dla siebie, które poświęcałem na czytanie książęk (szła średnio 1 tygodniowo, obecnie męczę jedną od 3 mies xD ), graniu w gry, forumingowi a ponad właśnie w tym czasie po prostu wyuczyłem się przez internet zawodu, który obecnie wypełniam.

Tak więc cloner, skoro:
1) tak bardzo mierzi cię to co inni robią w swoich pracach że regularnie im wytykasz lub obrażasz
2) masz robotę która polega w 70% na wolnym czasie
3) jesteś o wiele inteligentniejszy ode mnie co regularnie podkreślasz w naszych dyskusjach średnio co 2 tygodnia

To może zamiast pluć jadem na inne zawody, byś po prostu coś zrobił ze swoim życiem?

Wróć do „Hyde Park”