Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 184

Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Post autor: Samuraj » dzisiaj, 17:19

Ja chyba mam awersje do Hiszpanii za styl gry i za to, że jest tam pełno graczy Barcy ;p a do Argentyny głównie przez Messiego. GOAT w jego przypadku mi się kojarzy z kozą, tym bardziej, że Messi musi ciągle coś miętolić w tej gębie... Jak koza. Jednak wczoraj Argentyna mi dała kolejny powód by jej nie lubić... Kibice i ich zachowanie wobec selekcjonera kadry Egiptu.

Chciałbym zobaczyć w finale świetne widowisko, ale koło Argentyny tak śmierdzi... i te kontrowersje sędziowskie i zarzuty o pchanie Argentyny aby pompować marketingowo Messiego zwłaszcza, że gra w USA. To wszystko z każdym meczem narasta.
Hiszpania gra słabo a i tak przebija się jakoś dalej. Chyba naprawdę z faworytów, to najbardziej trzymam kciuki za Francję pomimo, że z Paragwajem wyglądali kiepsko.

Ogólnie mam wrażenie, że drużyny na tym mundialu grają poniżej oczekiwań. Nie wiem czy to efekt zmęczenia po sezonie czy może problem aklimatyzacji i w ogóle temperatur panujących w Państwach organizatorów turnieju. Ale te mecze są prowadzone wolno i efektowne starcia na tym turnieju można policzyć na palcach jednej ręki.

Tu mnie trochę ten mundial rozczarowuje.

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”