Jestem ciekaw w ogóle czy to wszystko jest faktycznie kwestią przypadku...
- Argentyna i Portugalia dostają teoretycznie łatwą ścieżkę by ewentualnie trafić na siebie w ćwierćfinale
- Ewentualne potężne marketingowe starcie w ćwierćfinale, gdzie może dojść do starcia Messiego z Cristiano Ronaldo
- Kontrowersje sędziowskie na korzyść Argentyny
- Nowy skandal zw. z oszustwami finansowymi przez Federacje Argentyńską i zaangażowanie się w sprawę FBI (w grę wchodzą machloje na kwotę 300 mln dolarów)
- Ostatnia wypowiedź Infantino o tym, że prawie zawału dostał gdy Argentyna miała odpaść w meczu z Egiptem
Jakby tak połączyć kropki, to wygląda na to jakby ktoś zaplanował łatwą ścieżkę dla Portugali i Argentyny do ćwierćfinału mistrzostw z nadzieją na epickie starcie dwóch rywali czyli Messiego i Cristiano Ronaldo. Problem w tym, że Portugalia zjebała cały plan dając się wyprzedzić w grupie Kolumbii. Natomiast lekceważona ekipa Republiki Zielonego Przylądka o mały włos nie doprowadziła do sensacji, jednak gdy plan zaczął się jebać w meczu z Egiptem, to weszła siła wyższa i nie... Nie mówię o Messim.
Z komercyjnego i marketingowego punktu widzenia, mogło komuś zależeć na tym by Cristiano Ronaldo i Messi zagrali przeciwko sobie na tym mundialu, ale nie wyszło. Natomiast teraz chcą za wszelką cenę przepchnąć Argentynę do finału i z finansowego punktu widzenia najlepiej by było gdyby Argentyna tam zmierzyła się z naszpikowaną gwiazdami kadrą Francji lub ... USA tyle, że Amerykanie zbyt zdecydowany dostali wpierdziel od Belgów by cokolwiek im pomóc. To przyciągnie kibiców, reklamodawców, oglądalność a co za tym idzie - pieniądze. Kogo może obchodzić finał mundialu Maroko vs Norwegia? Jakby faktycznie wziąć to pod uwagę, to może faktycznie tutaj jest coś na rzeczy. Nie jestem za jakimiś teoriami spiskowymi, tak sobie gdybam...
Obecnie facebooka i youtuba mam całego zawalonego memami o Infantino i Argentynie i ustawionym mundialu. Aż mi to daje do myślenia.
Nie zdziwiłbym się gdyby w tym wszystkim było ziarno prawdy.
Jeszcze ten dziwny przypadek, że Francuz sędziował mecz Argentyny a teraz Argentyńczyk sędziuje mecz Francuzów...
Dziwne to wszystko... Jak Argentyna wygra mundial, to dopiero wyleją się pomyje, że ustawka...