Como 1907 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1998
Kibicuję: Manchester United

Como 1907 (zbiorczy)

Post autor: Mr.Chris » wczoraj, 11:25

Tennessee pisze:
wczoraj, 10:18
Mnie to w ogóle strasznie rozwala, od bardzo już dawna uważam, że w każdej lidze w europie, absolutnie w każdej powinien istnieć przepis wymuszający wystawianie w składzie minimum czterech rodzimych zawodników, bez względu na wiek.
Już teraz jest płacz na windowanie cen za Anglików :D taki zapis może nieść ogromne konsekwencje od właśnie windowania cen poprzez spadek jakości meczów po jeszcze większe rozwarstwienie pomiędzy czołówką, a dołem tabeli. Po prostu w każdym kraju będziesz miał kluby skupujące najlepszych zawodników i dominację w stylu Bayernu, PSG, czy portugalskiej trójcy.

Ale generalnie popieram ideę gry zawodnikami krajowymi, tylko na zasadzie marchewki, a nie bata. Gratyfikacje finansowe za korzystanie z młodzieży, ale nie takie śmieszne jak są w Ekstraklasie, tylko pozwalające faktycznie oprzeć na tym część budżetu. To by zachęciło mniejsze kluby do inwestycji w młodzież, a bogate kluby by nie miały nacisku na wykupowanie zawodników krajowych.

Edit: Skąd kasa? Np. 10% z praw telewizyjnych by szło tylko na ten cel.
Tennessee pisze:
wczoraj, 10:18
Wtedy każde kluby czy to we Włoszech, Anglii czy innej Turcji musiałyby mieć przynajmniej po ośmiu takich zawodników w kadrach na sezon.
Nie jestem specem od zasad w Turcji czy Włoszech, ale w Anglii jest taki przepis :P tzn inaczej nieco sformułowany, bo jest coś w stylu, że możesz mieć tylko 17 zgłoszonych zawodników, którzy nie są wyszkoleni w Anglii i 21, którzy nie są wychowankami klubu, czy jakoś tak.

Wróć do „Włochy”