Jedno tylko zastrzeżenie. Nie tyle się ułożył co już przed turniejem, przed losowaniem FIFA się nie kryła z tym że akurat te 4 drużyny które wymieniłeś jako sklasyfikowane najwyżej w rankingu trafią do takich 4 grup by w przypadku jak wszystkie 4 zajmą pierwsze miejsca w grupach to mogły się spotkać dopiero w półfinałach. Nawiasem mówiąc teraz dopiero zauważyłem że jeżeli dziś/jutro wygra Anglia a w nocy Argentyna to faktycznie dokładnie te 4 będą w półfinałach.... dziwnie tak trochę. Ale wciąż wierzę że Norwegia zadba o to by jednak było jedno odstępstwo od tego.Bernabeu2 pisze: ↑11 lip 2026, 12:11Generalnie, tak się ułożył turniej, że Francja, Hiszpania, a teraz Anglia i Argentyna - takiej papierowej topki w formie nie spotkały przed półfinałami, a w przeszłości sporo takich hitów w ćwierćfinałach mieliśmy, więc przerzucanie się o łatwych drabinkach też pewnie nie ma wiele sensu.
Co do reszty Twojej wypowiedzi to ok. Jestem w stanie przyznać w znaczącym stopniu rację, z tym podkreśleniem że dalej uważam że Francja jeszcze nie została tak prawdziwie przetestowana. Nawet jeżeli przyjąć że ochy i achy są zasłużone to prawdziwy test dopiero nadejdzie. Przykładowo Ci Niemcy w 2010 gdy przed półfinałem też były ochy i achy i też zasłużone to jednak mieli już za sobą poważniejsze testy niż Francja tutaj.
A w ogóle to w poprzednim poście zapomniałem Cię pochwalić za Twoją poprzednią wypowiedź:
Dla mnie idealnie w punkt co napisałeś. Ja już zresztą 16 lat temu w czasie Mundialu w RPA trochę broniłem zarówno Hiszpanii jak i Holandii przed krytyką o brzydki defensywny styl że gdyby to samo robiła Italia to by były orgazmy "ach ta turniejowa Italia".Bernabeu2 pisze: ↑11 lip 2026, 1:58Kiedyś już to pisałem, że ta Hiszpania z lat 2008-2012 jest kojarzona głównie z wybitną pomocą, ale ich głównym atutem było, że nie stracili ani jednej (!!!) bramki w fazie pucharowej, a jak trzeba było wygrać dogrywkę czy karne to na każdym turnieju się udało, więc tamta ekipa powinna być pamiętana jako historyczna obrona. Jakby jakieś Włochy tak wygrywały to ludzie by pitolili o legendarnym katenaczjo.