Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 959

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Przema » 13 lip 2026, 18:58

Eyesmon pisze:
13 lip 2026, 18:53
Nie. Od tego jest policja i SM. I sądy
Mozesz zgłaszać ale nie możesz stawać za autem i specjalnie tarasowac wyjazd. Dotykać czyjegoś auta. Prowokować. Ja mam cały czas nadzieje ze gość w końcu zarobi konkretną lepe na ryj bo to zwykły kutas który nie ma co robic ze swoim życiem
Przede wszystkim to kolejność zdarzeń ma tu znaczenie. Nie byłoby prowokacji bez jeżdżenia po chodniku czy parkowania na chodnikach. Nie byłoby prowokacji gdyby faktycznie służby pochylały się nad zgłoszeniami (a kto próbował podobne sytuacje w taki sposób rozwiązać to wie że większe prawdopodobieństwo jest bezkarności kilkumiesięcznej niż skutecznej interwencji po zgłoszeniu czegoś takiego). Choć mam wrażenie że w ostatnim czasie zrobiło się o tym trochę głośniej i troszkę się poprawiło ale to tak w skali od 1-10 zmiana z 1 na 2.
Eyesmon pisze:
13 lip 2026, 18:53
Jakby miał dzieci to zrozumiał. Nagrywanie panstwa pazurów i innych gwiazd rozumiem ale 90% na jego filmach to emeryci ktorzy przyjechali do miasta do przychodni i widzą ze parkingu zero bo miasto zajebało na kwietniki. Albo kurierzy ktorzy stanęli żeby wylądować towar. Trzeba byc człowiekiem a nie ściera
Właśnie mając dzieci tym bardziej dostrzega się jego dobrą robotę. Dla kogoś to chwila moment wjechać na chodnik i odjechać a potem idziesz z wózkiem i drugim dzieckiem za rękę i albo przepychasz się przez krzaki albo musisz przebiegać koło jadących prawidłowo samochodów samemu się narażając bo jakiś kierowca nie mógł zaparkować 20 metrów dalej. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi ale właśnie z perspektywy rodzica robi się to strasznie wkurzające, a czarę goryczy przelewa bezczelność tych ludzi jak im się zwróci uwagę (dokładnie tak jak na filmikach u konfitury).

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”