Przeczytalem ten post pare razy bo nie wierzylem w to co widze i za kazdym kolejnym razem brzmial dla mnie gorzej.Eyesmon pisze: ↑14 lip 2026, 7:09To 6 x wytłumaczę. Nie wysyłam na front młodych somalijczykow czy sudanczykow a jedynie Ukraińców. Mimo ze sam pomogłem parunastu rodzinom po tym jak ten naród ostatnio nas traktuje
To nie jest hipokryzja bo ja na front wysylam nierobów ktorzy przyjechali do PL i żyją na nasz koszt nie okazując nawet elementarnego szacunku do tego kraju (typu influ od wjazdu na morskie oko). Jeśli u nas bylaby wojna to owszem, pewnie bym wyjechal ale do uczciwej pracy i mając respekt do kraju który by mi takie możliwości zaoferował.
2 różne sytuacje a to ze Wy to widzicie jako 1:1 to juz nie moja wina
Eyesmon Twoja pomoc Ukraincom wyglada tak naprawde na inwestycje we wlasne ego za ktora kupiles sobie prawo do "wysylania" kogos na front jakbys byl jakims sedzia moralnosci mogacym oceniac kto moze zyc bezpiecznie. Gdyby bylo inaczej to bys o niej juz kolejny raz tutaj nie przypominal.
Teraz jak to mowia skonczylo sie babce sranie i ci ktorzy nie spelniaja Twoich standardow wdziecznosci szacunku i zachowywania moga ginac w okopach.
Pewnie jakby sytuacja Cie zmusila to bedac w jakiejs Andaluzji czy gdzie bys tam sobie uciekl slalbys drobne sumy do Polski na rzecz tych co zostali i walcza a pozniej bys nam tutaj pisal jak to wielce pomagales. Twoja ucieczka bylaby sluszna a czyny szlachetne natomiast oni to pasozyty i patoinfluencerzy wiec moga byc miesem armatnim.
Wyidealizowane mniemanie o sobie i transakcyjna moralnosc ubrales w patriotyzm i charytatywnosc.