Musze przyznac, ze zaimponowala mi Argentyna.
W dzisiejszych czasach czesto slyszy sie, ze moze zabraknac umiejetnosci, ale kibic doceni walke i jazde na dupie. Ja sie z tym kompletnie nie zgadzam, jak nie masz umiejetnosci to znajdz sobie inne zajecie albo poziom do grania. Walka i jazda na dupie moze byc uzupelnieniem umiejetnosci - i tak jest w przypadku Argentyny. Zadziornosc, walka o kazda pilke, brak odpuszczania, stanie cala druzyna w momencie gdy ktos jest zaczepiany czy faulowany, ochrona Messiego, a gdy trzeba to podkrecaja tempo i po prostu im zre. Takie druzyny oglada sie z przyjemnoscia i tutaj mental jest niesamowity.
Tak jak i niesamowity jest Messi. Przez cala swoja kariere byl wybitny chociaz nie nalezal do moich ulubiencow, ale na koniec kariery nie pozostawia watpliwosci kto tu byl i jest najlepszy na swiecie. Jest tym idealnym spoiwem calej ekipy Argentyny, oni maja do niego zaufanie, on ich ciagnie ku gorze, jest traktowany jak mistrz i to ciagle dziala - nie widzialem chyba nigdy drugiej takiej reprezentacji. Czy z Hiszpania im sie uda kolejny raz? Zobaczymy co zaprezentuja Hiszpanie i czy beda w stanie wspiac sie ponownie na poziom meczu z Francja, bo to tez byl genialny pokaz sily - oby bylo z tego ciekawe meczycho, ale jako ze lubie byc swiadkiem fajnych historii w pilce noznej i mimo ze trzymam z Barcelona, to podobalo mi sie gdy ZZ prowadzil ich do kolejnej wygranej LM jak nikt przedtem, tak teraz mam nadzieje, ze Messi napisze ostatni piekny rozdzial swojej kariery, bo po prostu na to zasluzyl.
BTW, co jest nie tak z tym Bellinghamem? Pilkarz swietny, a co jakis czas mu odwala, juz ktorys raz to widze jak szuka jakis durnych zaczepek, w tym przypadku akurat po meczu na boisku i jakis glupkowaty wywiad. Na boisku w cieniu Messiego, a w szatni w cieniu Kane'a - strach pomyslec co bedzie gdy on tam w koncu dostanie opaske.
A o frajerstwie Tuchela nie ma co pisac wiecej - niesamowite jak na takim poziomie mozna polozyc mecz w takiej sytuacji. Po golu na 1:0 zrobili jedna akcje i juz po 4-5 minutach widac bylo w jakim idzie to kierunku - fatalnie na to wszystko zareagowal wiedzac przeciwko komu gra.