Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 26 maja 2006, 19:56

MarcinGol pisze:Diarra ponoć woli Real

zerwał rozmowy a ManU bo jednak (ponoc) pojawila się oferta ze Santiago Bernabeu. Jego agent to taki czlowiek ze zrobi wszystko zeby tylko trafil tam gdzie chce sam zainteresowany, cos mi smierdzi ze real go wezmie a do nas pojdzie Juan Roman R.
Sprostowanie:
Agent Mahamadou Diarry zaprzeczył informacjom mówiącym o tym, iż Real Madryt i Manchester United prowadzą rozmowy z jego klientem w sprawie ewentualnego transferu. Frederic Guerra zmieszał z błotem informacje, które pojawiły się nie tak dawno w hiszpańskiej prasie.

Madrycka gazeta As napisała, że 25-letni piłkarz zerwał negocjacje z Manchesterem United i nosi się z zamiarem przejścia do drużyny Realu Madryt. Informacje te nie znalazły potwierdzenia w słowach przedstawiciela piłkarza.

„Nigdy nie rozmawiałem z dziennikarzami z As. Nie wiem jak mogłem spotkać się z przedstawicielami Realu, skoro nie mają oni prezesa” – powiedział Guerra nawiązując do trwającej kampanii wyborczej na prezesa Realu.

„Aby zakończyć tą sprawę powiem, że transfer nie został ze mną uzgodniony. Nie miałem żadnych rozmów z działaczami Realu Madryt i Manchesteru United” – dodał agent zawodnika, który ma ważny kontrakt z obecnym Mistrzem Francji jeszcze przez trzy lata.

As napisał, iż Guerra uzgodnił z Manchesterem United sumę odstępnego za Mahamadou Diarrę, która wynosiła 38 milionów dolarów. Gazeta napisała ponadto, że na umowie brakowało tylko podpisu zawodnika, ale ten zerwał negocjacje i wyraził chęć gry w barwach Realu. Wszystko okazało się niewarte funta kłaków...
Tutaj można uznać tę wiadomość za wiarygodną, gdyż jest tam wypowiedź samego agenta Diarry.

Wróć do „Anglia”