Złota Piłka

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 393

Złota Piłka

Post autor: Bernabeu2 » 17 lip 2026, 17:10

Chlopaczek pisze:
17 lip 2026, 16:59
Nie podoba mi sie ten pomysl ze Zlota Pilka dla Messiego. Facet jest najlepszym pilkarzem swiata owszem i najlepszym pilkarzem trwajacego mundialu ale za to dostanie pewnie MVP. Starczy mu.
Jeśli Messi doprowadzi Argentynę do tytułu i dostanie MVP turnieju, to nie będzie nic kontrowersyjnego w złotej piłce dla niego. Jestem w stanie założyć się, że każdy gracz z tego roku zamieniłby swój sezon za takie osiągnięcie. Po prostu Messi ma tyle indywidualnych nagród, że kolejna nie zrobi mu absolutnie żadnej różnicy i nie za bardzo kogokolwiek by to interesowało (nawet Kolegę moody'ego). :P Ale też te wszystkie dyskusje jak to Sneijder czy Ribbery powinni dostać złote piłki po latach trochę wyglądają tak, że ja dalej pewnie wolałbym w składzie tego podstarzałego, 39-letniego Messiego. :P

Yamal to możliwa kandydatura jeśli strzeli np. bramkę w finale albo zanotuje jakiś świetny występ. Kane IMHO rozczarowanie, może to nie jego wina, ale kompletnie bezbarwne występy z Norwegią i Argentyną - a wydawał się głównym kandydantem.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”