Gdyby Francja nie zapomniała wyjść na pierwszą połowę, to by z łatwością ten mecz wygrała.
Olise miał ten mecz w swoich nogach, widać jednak, że z niego lepszy asystent niż strzelec, więc lepiej niech już obsługuje tego Mbappe czy Dembele niż sam miałby strzelać
Kylian Mbappe w tym sezonie - 52 mecze 52 gole 10 asyst - Król strzelców - La Liga, Champions League, Mistrzostw świata
Lionel Messi w tym sezonie - 23 mecze 21 goli 11 asyst - Być może mistrz lub wice-mistrz świata z Argentyną
Indywidualnie Messi na tym turnieju nie jest lepszy od Kyliana Mbappe, bo żółwik ma w 8 meczach 10 goli i 3 asysty a Messi w 7 meczach 8 goli i 4 asysty. Jedyna różnica taka, że Messi ciągnie Argentynę a w Francji jest taka ekipa, że ten wkład w turnieju się rozkłada na kilku graczy. Jeśli Argentyna przegra z Hiszpanią, to w moim odczuciu nie ma mowy o złotej piłce dla Messiego. Nawet jak wygrają te mistrzostwo świata, to i tak w moim odczuciu Messi nie zasługuje na tą złotą piłkę.
Nie wiem czy dobrze patrzyłem na statystyki sezonu, bo nie wiem jak w MLS wyglądają rozgrywki. Ale patrząc na sezon 2025/2026 to Messi rozegrał tylko 14 meczy ligowych.
Messi w tym turnieju może mieć indywidualnie gorsze liczby niż Mbappe - tyle, że dadzą mu nagrodę, bo drużyna zdobyła ewentualnie tytuł Mistrzowski...
Z perspektywy całego sezonu wychodzi, że Mbappe jest lepszy od Messiego, na Mundialu też na ten moment jest od niego nieznacznie lepszy jeśli chodzi o liczby. Jedyna różnica jest w tym, że Messi ma jeszcze szanse na podniesienie pucharu i to ma przekreślić różnicę blisko 30 rozegranych meczy w minionym sezonie i to na znacznie wyższym poziomie niż liga emerytów w USA.