FINAŁ: Hiszpania - Argentyna (19.07.2026 21:00)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3950

FINAŁ: Hiszpania - Argentyna (19.07.2026 21:00)

Post autor: matt_ » 19 lip 2026, 9:05

Matrixxx pisze:
19 lip 2026, 8:25
Nigdy nie przepadałem za Messim, nie lubie Barcelony, ale oglądam te mistrzostwa i widzę Messiego w wieku 39 lat będącego liderem w sposób jaki rzadko się widzi, jemu bezgranicznie ufa każdy w tym zespole. Ci gracze są w niego zapatrzeni, oddali by rękę, a przynajmniej po palcu za niego. To jest imponujące. Do tego gość sportowo dowozi, strzela, asystuje, kreuje, momentami jest mózgiem każdej operacji ofensywnej zespołu. Do tego to co mi najbardziej imponuje na tym turnieju to ta niesamowita świadomość Messiego, że w wieku 39 lat już ma ograniczenia i musi grać maksymalnie inteligentnie i wręcz idealnie zrozumiał jak to zrobić. Kompletnie mnie nie dziwi, praktycznie każde zagranie Messiego jest chwalone, bo jesteśmy świadkami jak GOAT w wieku 39 lat jest na drodze do obrony MŚ, czy się uda zobaczymy, ale z całego serduszka mu tego życzę.
Mam bardzo podobnie. Tak jak ludzie jechali Messiego, że mu nie szło na MŚ 2010 czy innym Copa America X lat temu, tak teraz ciężko się do niego przyczepić. Niezależnie od wyniku dzisiaj, ciekawe co będzie dalej z Argentyną, gdy ten ogromny wpływ odejdzie.

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”