BARAŻ O 3. MIEJSCE: Francja - Anglia (18.07.2026 23:00)

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 393

BARAŻ O 3. MIEJSCE: Francja - Anglia (18.07.2026 23:00)

Post autor: Bernabeu2 » 19 lip 2026, 16:15

Sh00t pisze:
19 lip 2026, 15:28
Nigdy nie byłem fanem Messiego, ani tym bardziej Barcelony, ale wystarczy obejrzeć jeszcze raz ostatnie 30 minut meczu z Anglią, żeby zrozumieć jak bardzo wybitny to piłkarz. Non stop był pod grą, zrobił 2 asysty, a mógł ich mieć ze 4. Argentyna bez niego by odpadła :smoke:
Messi parę razy przed finałem rzucił z tego co widziałem na X, że on we futbolu już zasadniczo wszystko wygrał - więc chyba mamy po prostu przyjemność oglądać najlepszego gracza w historii piłki, który teraz gra sobie bez presji dla fabułki, bo osiągnął rzeczy, których żaden gracz w historii nie ma na koncie. A że do tego okazało się, że być może największy talent w historii futbolu posiada jeszcze wybitną etykę pracy, to pod 40-tkę gra to co gra tutaj. Ja z uśmiechem wspominam te chwile, gdzie człowiekowi sprawiało jakąś satysfakcję te 10 lat temu śledzenie niepowodzeń Messiego na kadrze - a teraz człowiek się zachwyca jak słabszą nogą 39-letni Messi dogrywa idealnie piłke na glowę Lautarnika w doliczonym czasie półfinału MŚ. ;)

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”