Gry...

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 206

Gry...

Post autor: Samuraj » dzisiaj, 4:10

Zrobiłem sobie mały przegląd gier niezależnych na instant gaming i dokonałem zakupu kilku z nich :

Planet of Lana - cena 4,33 zł cena bez promocji to 79 zł

Gra mnie zainteresowała swoją stylistyką i rozgrywką podobną do takich gier jak Limbo tyle, że zdecydowanie bardziej rozbudowanej zarówno gameplayowo jak też fabularnie

Black Skylands - cena 4,33 zł cena bez promocji to 84 zł

Gra to strzelanka z rzutu izometrycznego z elementami rozwoju. Rozbudowujemy swój statek, rozwijamy bronie i postacie.

Slain: Back from Hell - cena 6,89 zł cena bez promocji to 47 zł

Padło na grę która jest mroczna, zrobiona w pięknym pixel arcie, brutalna gdzie jest pełno krwi a wszystko dodatkowo okraszone świetnym metalowym soundtrackiem. To metroidvania która wyróżnia się wspomnianymi cechami i za nie całe 7 zł? wziąłem od razu.

Valfaris - cena 11,22 zł cena bez promocji 90 zł

Pozostajemy w mrocznych metalowych klimatach. Gra jest robiona przez innych twórców niż Slain: Back from Hell ale klimatycznie jest bardzo podobna. Pogrywa nam metalowa muzyka, dynamiczna brutalna akcja a sam styl rozgrywki przypomina takie klasyki rozgrywki jak Contra.

Until Then - cena 9,92 zł cena bez promocji 92 zł

Tym razem z piekła do nieba i mamy bardzo spokojną grę gdzie w świecie, który wciąż podnosi się po katastrofie, Mark Borja i jego przyjaciele mierzą się ze wzlotami i upadkami kolejnego roku szkoły średniej. Budzisz się w typowej sypialni nastolatka, ćwiczysz grę na pianinie, odrabiasz lekcje na czas i dbasz o relacje z innymi (lub zaniedbujesz je), jednocześnie zmagając się z typowymi dla licealisty kompleksami. Aż tu pewnego dnia rzekomo przypadkowe spotkanie wywołuje reakcję łańcuchową i wywraca życie Marka do góry nogami. Ludzie znikają, a pamięć zaczyna zawodzić. Odkryj ukrytą prawdę wraz z Markiem i jego przyjaciółmi w tej fabularnej grze przygodowej i spiesz się, aby rozwikłać tajemnicę, zanim będzie za późno.

Gra przynajmniej skojarzyła mi się z takimi tworami jak Welcome to the Game gdzie musimy budować relacje, szukać poszlak w różnych aspektach życia by rozwikłać tajemniczą zagadkę.

Jest to gra która jest bardzo wysoko oceniana, na samym steam ma blisko 20 tysięcy pozytywnych komentarzy.

Aeterna Noctis - cena 7,32 zł cena bez promocji 139 zł

Ta gra z kolei to metroidvania z pięknie zaprojektowanymi poziomami. Gra na pierwszy rzut oka przypomina inną metroidvanie którą ogrywałem czyli Afterimage ale jest bardziej zręcznościowa. Spójrzcie na design poziomu w trailerze od 38 sekundy do 40 sekundy. Wydaje się to być bardzo wymagający i dynamiczny produkt. Ja sam nie jestem wielkim fanem metroidvanii i często się zdarza, że przerywam granie gdzieś w połowie rozgrywki i później do takich gier trudno wrócić, bo zapominasz mechanik - tak miałem z Afterimage czy Nine Sols. Aeterna Noctis to na pewno ciekawa pozycja w gatunku.

Everafter falls - cena 4,33 zł cena bez promocji 60 zł

Kojarzycie Stardew Valley? na pewno. Więc ta gra to nic innego jak właśnie Stardew Valley. Gra do chilloutu, spokojnego grindu i zabijania czasu. Elementy z Stardew Valley są tu nieco rozbudowane tak by gra mogła się jednak wyróżnić.

Ogólnie za 7 gier zapłaciłem 48,34 zł a ich wartość bez promocji to 591 zł czyli zaoszczędziłem na zakupach 542,66 zł
Poprzedni mój przegląd indyków był bardzo udany i każda z zakupionych gier została przeze mnie ograna i w większości ukończona.
Tutaj liczę, że podobnie się nie zawiodę ;)

Gry kupowałem w serwisie instant-gaming

Wróć do „Hyde Park”