AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: seba82 » wczoraj, 11:53

mete pisze:
wczoraj, 11:25
Jeżeli ten cały Diawara idzie do pierwszego skladu to popatrzmy jak to wygląda. Kupiliśmy rok temu rocznik 2006 Udogu. Przesiedział na ławce cały sezon. I teraz rok później kupujemy kolejnego stopera rocznik 2006 z 14 meczami w drugiej lidzie. To ma jakikolwiek sens czy oni po prostu grają w grę, że w końcu się uda? Bo ja jestem pewien, że to drugie. I to nie jest dobre ani dla klubu ani dla młodych i długoterminowego korzystania z młodych
No właśnie. Jakbym był takim Odogu to bym się wkurwił, bo awansowalem sobie do Bundesligi, byłem podstawowym stoperem,w Niemczech łatka duże talentu. Pewnie byłby warty,jakby został, więcej albo już by grał w lepszej drużynie. Trafił na takiego Allegriego i caly sezon siedział. Kibic,o ile nie mieszka w Mediolanie, nie ma mozliwo oglądania treningów. Jak mamy ocenić piłkarza,skoro on nie gra?
Może faktycznie jest za słaby,tu trzeba udać trenerowi, może nie jest tylko Allegri(jak każdy trener z resztą) ma swoje upodobania i niekoniecznie lubi dawać młodym grać za często (zresztą jednym z powodo jego zwolnienia był właśnie brak możliwości rozwoju młodzieży). Nie wiem.
Jakby dostał z 3-4 mecze pod rząd to wtedy jako kibice mielibyśmy łatwiej,tak musimy liczyć na to, że dany trener jest obiektywny a nie kieruje się ciśnieniem na wynik czy personalnymi wyborami.

Wróć do „Włochy”