AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: seba82 » wczoraj, 12:16

mete pisze:
wczoraj, 12:03
Ale jeżeli założymy niechęć Allegriego do Udogu a nie brak umiejętności Niemca to przed Udogu były inne wynalazki tego zarządu u innych trenerów i też nie grali. I teraz będą kolejni. Więc jak pisałem - problem jest większy i leży gdzie indziej.
Nie,ja mówię o tym, że mi ciężko z roli kanapowego kibica ocenić skoro go (czy ich) nie widzę. Dlatego ufasz ocenie trenera.
Pewnie bijesz w stronę skautingu. Oczywiście, że to ma zawsze wpływ,bo jakżeby inaczej.
Jak wcześniej wspomniałem,na papierze i w ocenie kibiców czy też siedzących w tych małolatach kontach fanowskich, kilka transferów ciekawych zrobiliśmy. Natomiast zastanawia mnie to, że wygląda jakby (niezależnie kto zarządzał skautingiem) 100% tych decyzji było złych w kontekście transferów do Milan Futuro.
No kurde tu Kononowicz przynajmniej raz by trafił będąc naszym DS. To mnie zastanawia. I nawet Maldini z Leonardo czy Massarą też potrafili odjebać maniane z drużyną młodzieżową.

Zresztą, zaczynamy "nowy" rozdział. Po sezonie przygotowawczym będzie już trochę jaśniej czy szykować się na styczeń na kolejnego trenera. O ostatnich sezonach w kontekście tego klubu chcę zapomnieć.

Wróć do „Włochy”