Ekstraklasa 2026/2027

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1448
Kibicuję: od czasu do czasu

Ekstraklasa 2026/2027

Post autor: Zygmunt-1 » wczoraj, 19:52

1234 pisze:
wczoraj, 19:39
Zygmunt-1 pisze:
wczoraj, 19:35
Jantarem Ustka
Jantar Ustka?

Sztos klubik - fc Gryfa Slupsk który jest fc Lechii Gdańsk. Fan club fan clubu - świetna akcja. :witam:
Jedno z pierwszych co przyszło mi na myśl, bo byłem kiedyś na ich meczu podczas wakacji w Ustce :)

Dla mnie sztuczny twór to właśnie coś na wzór Wieczystej. Klub z prawie 90-letnią historią, grał sobie gdzieś w niższych ligach i nikt na niego nie spoglądał. Aż nagle jakiś bogacz sobie zainwestował i najpierw zaczęli wkurwiać chłopów co sobie rekreacyjnie kopali w okręgówce, bo naściągali gwiazd i zdobyli ponad 200 (!) bramek w lidze. A potem zaczęli wkurwiać ludzi w innych ligach. Taka historia z kariery w FM. Gdyby to jeszcze była jakaś Olimpia Grudziądz, Dolcan Ząbki, Flota Świnoujście, Elana Toruń, Ruch Radzionków czy KSZO Ostrowiec. Wtedy można sprzedać historię, że pompowanie kasy to chęć odbudowy jakiejś tam siły, bo wyniki w przeszłości były. A tu gość ma kasę, bawi się, kiedyś mu się znudzi i po klubie.

I w sumie folklor jak Puszcza nie jest zły, ale jak pamiętam to kontrowersje budziło kilkanaście lat temu budowanie BBT, a to zupełnie inna skala niż Wieczysta.

E: Donis w Argentyńczyka się zabawił.

Wróć do „Polska”