Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 210

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Samuraj » 25 lip 2026, 9:27

Diomande ma sens, bo Real nie ma porządnego prawego i atak opiera się głównie na Vinim i Mbappe co dla przeciwników jest mocno przewidywalne. Brakuje tego prawego skrzydła by dać odetchnąć Viniemu. Obecnie na tej pozycji jest nieopierzony 18 letni Mastantuono i Rodrygo który strzela fochy, bo chce grać na lewej flance. W poprzednim sezonie grał tam w sumie z konieczności Valverde a wiadomo, że Urugwajczyk ma wkurwa już na to, że nie gra na nominalnej pozycji w środku pola tylko na prawej obronie lub pomocy. Zostaje Endrick który raczej będzie jako napastnik niż skrzydłowy.

Diomande jest potrzebny ale czy akurat on? Jego transfer jak wspomniałem, zamknie temat Olise ale czy to odpowiednią jakość? Czas pokaże.

Jak odejdzie Vini to Real ruszy po Haalanda. Mbappe pójdzie na lewego napastnika a Erling do środka. Co do tego mam przekonanie. Nawet bym nie wykluczył wymiany zawodników między City a Realem. W sumie nie widzę jakiejś innej opcji zwłaszcza, że sam Norweg ciągle pomrukuje o tym, że chciałby w przyszłości trafić do Królewskich.

Ja sceptycznie podchodzę do transferu Diomande ale i tak wydaje się lepszy niż Gordon ;)

Poza tym Real zmienia większość składu i szkoleniowca. Podejrzewam, że zanim to "zacznie grać" to trochę czasu minie. Nie sądzę by ta maszyna miała z miejsca odpalić tu będzie potrzeba trochę czasu by wejść na pełne obroty aby zespół się zgrał i wkomponował w założenia taktyczne.

Wróć do „Hiszpania”