Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 306

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Leszek » 25 lip 2026, 10:17

Samuraj pisze:
25 lip 2026, 9:27
Ja sceptycznie podchodzę do transferu Diomande ale i tak wydaje się lepszy niż Gordon ;)
Oczywiście. To akurat kiepskie porównanie bo Diomande to jeden z największych talentów na świecie, a z tych którzy są obecnie realnie do wyjęcia być może nr 1 na tapecie.

Gordon to jednak już 25 letni piłkarz. Natomiast myślę że te Twoje lekkie drwiny z niego wyjdą Ci bokiem w trakcie sezonu :wink: Hansi go bardzo chciał do swojego grania a ja Hansiemu ufam. Sam musiałem po transferze trochę nadrabiać i to co obejrzałem z jego gry w Newcastle mi się bardzo podobało. Jestem dobrej myśli, akurat Barcelona potrzebowała takich gwiazd drugiego rzutu jak Gordon czy Adeyemi na odciążenie Raphinhi i Yamala którzy nie mogą grać wszystkiego od deski do deski bo się zajadą. Zwlaszcza młody.

Natomiast tego że Diomande lepszy to nie neguje. Tu bardziej chodzi o to że jak dla mnie w Realu Madryt przez te ostatnie lata z tym atakiem się trochę zrobił zbiór wzajemnie się wygryzających ego które ciężko wszystkie zadowolić (przyklady Endricka czy Rodrygo). Klasyczne powiedzenie "gdzie kucharek sześć" i mam jednak w przeciwieństwie do Ciebie wrażenie że ewentualne przyjście reprezentanta WKS tylko ten problem spotęguje zamiast cokolwiek rozwiązać.

Wróć do „Hiszpania”