Obecne okienko - poza Mourinho - wypada świetnie, tj. możliwe, że nic z tego nie będzie, ale za te kwoty/patrząc na rynkowe sytuacje to tak nie bardzo można było lepsze nazwiska ogarnąć na moje oko, no i faktycznie Real zmienił politykę:
- Kukuryku za 50 mln - dobrze, że dopięte przed MŚ, bo trzeba byłoby wybulić jeszcze więcej, mocny gracz, 28 lat, spoko
- Konate za friko - rok temu mistrz Anglii, b. spoko
- Dumfries za 20 mln - nie wiem czy on się sprawdzi u Mourinho, ale do rotacji za pół-free ekstra, spoko
- Bernardo za friko - prawda, że emeryt, ale jeśli chce mu się grać jako zapachajdziurze to obstawi kilka pozycji, spoko
- Rodri - może być różnie, ale Real przez 3 lata (tzn. 3 okienka) nie wymyślił niczego ciekawego, bo generalnie 6/8-rozgrywający to towar turbo deficytowy, a ma rok do końca kontraktu, więc kwota chyba wygórowana nie będzie, spoko
- Diomande - ryzyko w opór, ale nie wiem nawet kto miałby być alternatywą - patrzę sobie na listę prawoskrzydłowych na Transfermarkt i w sumie jedyna fajna opcja z tej górnej półki, spoko
Zobaczymy czy się uda dopiąć Rodriego i Diomande, ale pierwszy raz od dawna okienko, gdzie po prostu nie ma do czego się przyczepić pod względem jakiegoś planu. No nawet jakbym chciał się przyczepić to realnych i ciekawszych nazwisk raczej bym nie znalazł, bo kto?