Słaba jest ta gra, silnik meczowy jest po prostu gorszy niż w poprzednich edycjach, no i wspominany powyżej poziom trudności po prostu żenuje. Menu zawalone milionem niepotrzebnych okienek - kiedy twórcy rok temu mówili o menu ze spersonalizowanymi okienkami to wyobrażałem to sobie tak, że sam sobie będę mógł spersonalizować które okienka chce oglądać, a które nie, tworząc sobie czysty i przejrzysty "pulpit" z tymi 3-4 oknami z których korzystam. Nic bardziej mylnego, są różne ekrany, każdy z nich zawalony kilkoma-kilkunastoma okienkami, który powoduje wrażenie chaosu, nie nawiguje się w tym dobrze. Np tego gdzie podejrzeć przegląd lig nie rozkmniłem do dzisiaj, jak chciałem sobie sprawdzić np tabele polskiej ligi to wpisywałem "legia" w wyszukiwarce i z jej perspektywy wchodziłem na tabelę ligową.
Zazwyczaj nie podzielam negatywnych opinii z neta i na temat wszystkiego staram się sam sobie wyrobić opinię. Natomiast tutaj niestety muszę się w 100% podpisać pod wszystkimi negatywnymi recenzjami, wzięli coś co było dobre i to spierdzielili. Nie potrafię wymienić 1 elementu w którym gra byłaby lepsza od poprzedniczek, zaś popsute zostało bardzo dużo.
E: no dobra te taktyki "z piłką/bez piłki" to jest sztos i świetna zmiana (ja np atakowałem na jedną 6-tkę cofniety rozgrywający i 2 AMów, a broniłem na 2 DM (jeden z AMów cofał się na DM bez piłki), ale to taka pierdoła że nie musieli dla niej przebudowywać całej gry.
BTW nie wiem kim jest Alemao ale po jego golach Polska przeszła przez baraż i dostała się na mundial