Teraz będzie coraz trudniej kupić młodych graczy z topowych klubów. Nie wiem czy można przypisać Realowi genezę takich deali, ale trzeba jasno przyznać, że świetnie sobie to wprowadzili w życie i czerpią niesamowite korzyści z tego. Imho w niedługim czasie coraz więcej klubów bogatszych będzie tak robiło.
Moretto podał jakieś plotki o Nwanierim i pyk Arsenał też chętnie sprzeda, ale z opcją odkupu. Imho w dłuższym czasie będziemy świadkami więcej takich deali niż wypożyczeń, bo jednak w jakimś stopniu dla obu klubów są korzyści.
Tylko u nas frajerzy oddają młodych za darmo z potencjalnym zyskiem ze sprzedaży.
Wracając do Argentyńczyka to może talent jest, ale pewnie daleka droga do tego by coś znaczył w Milanie a my tam potrzebujemy kogoś na już plus zmiennika. Mastondont maks zmiennik w tej chwili i nie wiem czy gracz i Real by to zaakceptowali.
BTW - koniec lipca a my nadal potrzebujemy minimum 3 graczy do pierwszego składu i zmienników. I nie wydaje mi się, że nawet jeżeli jakimś cudem uda się opchnąć Leao to nagle wszystko ruszy. Jedna sprzedaż nie wystarczy a nasza nowa ekipa nie byłaby w stanie sprzedać butelki wody na pustyni.
Totalny chaos od dnia po ostatnim meczu do dzisiaj. Zero planu, zero działania. Czysta prowizorka. I tak 4 sezon z rzędu.
Filmik z Osimhenem to wylew z przed lat w czasie gry w Napoli. Bodajże na De Lauerentiisa.