Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córkiSlim91 pisze: ↑30 lip 2026, 6:10Dobre kilka miesięcy temu kupiłem RDR 2 na SteamDecka. Sam nie wiem czemu. Juz ograłem to kiedyś na Xboxie. Taka gra na raz. Zagrac raz i nigdy wiecej. Sam jestem lekko zdziwiony osobami dla których to najlepsza gra i mają tam 200h + rozegrane. Zbyt flegmatyczna. Zbyt wolna. Do tego nienawidzę jeździć tymi koniami czy innymi wozami ciągniętymi przez konie bo mnie to po jakiejś minucie nudzi. Dlatego nie lubię gdy mówi się o tym GTA na dzikim zachodzie. Z tego pamiętam bylo kilka ciekawych misji ale nie chce mi się spędzać nad tym 30 h dla kilku misji.
Zdecydowanie na RDR 3 nie czekam.
Nie dla każdego jest dziki zachód. Właśnie tym się charakteryzuje też ten okres, że masz wielkie połacie terenów, które przemierzało się na koniu, była wolność, dzikość, samowolka. Do tej gry, tych czasów, nie pasowałoby co chwile napadnie na pociąg, strzelaniny na każdym kroku, na każdej dróżce wieśniak z misją dla Ciebie. Nie odpala się RDR z myślą, że znajdziesz tam dużo akcji. To tak jakby odpalać jakiegoś CyberPunka i dziwić się dlaczego gra nie jest bardzie realistyczna i w ogóle za dużo trochę tych laserowych broni.