AC Fiorentina (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post autor: Sero » 27 maja 2006, 18:18

Nie powiem ciekawy i zaskakujący transfer. Nie zgodzę się jednak z Wami, że to przeciętny gracz. Świetna technika, ciąg na bramke, podania i strzał. To są jego najmocniejsze atuty, a i Fiore ustępuje tylko doświadczeniem. Więc przepaści między nimi nie ma w tym momencie. Pamiętam go z kilku meczów w poprzednim sezonie i zrobił na mnie naprawde spore wrażenie.
Zaza ile ma wynieść mniej więcej transfer Brocchiego ? bo jeśli naprawde niewiele to chyba Viole będzie stać na utrzymanie Christiana :roll: gorzej z Fiore, który też ma prawo pierwokupu do Violi za 3,5 mln. U niego może być trudniej z kontraktem, ale napewno Stefano nie będzie chciał wrócić do Hiszpani. Wspominał, że okres w Valenci był jednym z jego gorszych w karierze, więc to jest atut Florencji - namówić na stałą grę w ich klubie. Pewnie jednak inne włoskie drużyny zarzucą sieć na Fiore w tym Inter, ale oni nie mają prawa pierwokupu więc po dobrym sezonie beda musieli dać napewno więcej niż fioletowi

goofii pisze:Transfer Santany to chyba jednak jest tylko wzmocnienie lawk

Nie zdziwie się jeśli skutecznie powalczy o pierwszą "11". Jeśli Fiore opóści szeregi Violi to nawet powinien sobie je wywalczyć.

Ciekawe co z wspomnianymi Diana i Semioli ? Goofii kiedyś był temat Francesco w Romie, czy nadal jest aktualny ? bo powiem szczerze nie wiem :roll:

Patron Interu Mediolan, Massimo Moratti zdementował jakiekolwiek pogłoski dotyczące ewentualnego odejścia Adriano tego lata i również objaśnił, że jego zdaniem ściągnięcie Toni’ego do Mediolanu będzie graniczyć z cudem.

„Sądziłem, że Toni zostanie jednak wystawiony na listę transferową,” – powiedział baron naftowy. „Tak się niestety nie stało i sądzę, że już jest najwyższy czas pozostawić Fiorentinę w spokoju.”

No i ciekawie się dzieje. Pewnie jednak Massimo łatwo z niego nie odpuści i to może być rozgrywka taktyczna :] Viola chce za niego jak najwięcej wyciągnąć teraz Moratti mówi o wycofaniu się. No zobaczymy jak to dalej się potoczy

Wróć do „Włochy”